PRODUKTNYHETER

Fleksibel sugekopp

17. aug. 2001 - 13:36

Øvre del, belgen, gir styrke og sørger for at sugekoppen lett tilpasser seg variasjoner i høyden. Nedre leppe er svært fleksibel – med mindre hardhet – og kan lett tilpasses eksempelvis kartonger, plater eller bokser.

En finesse er at det nå blir mulig å stille raskt om i en produksjonslinje eller til og med arbeide med ulike produkter uten å stille om, forklarer Niklas Svahn hos Piab. Ettersom man ikke lenger behøver å bytte sugekopper i samme utstrekning som tidligere, reduserer man vesentlig lede- og stilletider, og dermed kostnader.

Den myke polyuretanplasten i sugekoppen er vesentlig mer slitesterk enn materialer som vanligvis brukes for å lage myke sugekopper, mener Kjell Christensen i Servi Motion Control AS, Ski.

– Med belgen, greier man variasjoner opp til 19 mm i høyden. Vertikalt klarer sugekoppen å løfte inntil 8 kg (90–kPa) og horisontalt inntil 6 kg (90–kPa).

Et innebygd filter beskytter vakuumsystemet mot uønskede partikler som smuss og støv.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.