MOBIL

Flash til alt

Adobes nye Flash Player gir deg samme Flash-støtte på mobilen som på PC-en. Med mindre du har en Iphone.

Marius ValleMarius ValleJournalist
5. okt. 2009 - 16:30

Adobe lanserte i dag Adobe Flash Player 10.1 for smarttelefoner, PC-er og andre bærbare enheter. Den nye programvaren skal gi støtte for alt Flash-innhold overalt, uavhengig av om du åpner det på mobilen eller PC-en. Dermed blir det omsider slutt på mangelfull visning av Flash i mobilnettlesere.

Alt Flash på mobilen

At det ikke går an å vise Flash-video (som for eksempel Vimeo eller Youtube) og Flash-animasjoner på nettsider på mobilen er et kjent problem for den som surfer en del. Adobes Flash Lite for mobiler har til en viss grad sørget for støtte for en del Flash-innhold, men den fulle Flash-støtten har vært forbeholdt PC-brukere.

Flash 10.1 kommer snart i en åpen beta-versjon for Windows Mobile- og Palm WebOS-telefoner. At den er i beta vil si at den er under utvikling, men at de som ønsker det kan prøve den ut. Flash 10.1 vil også komme i betaversjon for PC-er som kjører Windows, Mac OS og Linux.

Det nøyaktige tidspunktet for lansering av beta-versjonen er foreløpig ikke kjent, men ifølge pressemeldingen skal den gjøres tilgjengelig i løpet av året.

Også til Android og Symbian

Over nyttår skal Adobe også slippe Flash 10.1 til Google Android og Symbian. RIM, selskapet bak Blackberry-telefonene, og Adobe jobber også sammen om å få på plass Flash 10.1 i Blackberry-telefonene.

Den nye Flash-utgaven skal blant annet gjøre det enklere å vise HD-video på flere enheter, siden de støtter den samme avspillingsteknologien. Tanken er at utviklerene skal slippe å tenke på hvilken plattform innholdet skal vises på. Sluttresultatet blir trolig at Flash på mobilen ikke kommer til å skille seg vesentlig fra Flash på PC-en.

Outsideren i denne sammenhengen er Iphone, som Adobe ikke har annonsert at de lager Flash 10.1 til.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.