Fjord1 vant fergekontrakt til 2,2 milliarder kroner

Møre og Romsdal fylkeskommune har tildelt kontrakten for fire fergestrekninger til Fjord1.

Fra fergekaia på Aukra hvor ferga går over tli Hollingsholm, en av de fire strekningene som Fjord1 har sikret seg i 14 år framover.
Fra fergekaia på Aukra hvor ferga går over tli Hollingsholm, en av de fire strekningene som Fjord1 har sikret seg i 14 år framover. Foto: Inger Johanne Moene, Møre og Romsdal fylke
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
21. sep. 2018 - 10:44

De fire strekningene er Sølsnes-Åfarnes, Molde-Sekken, Solholmen-Mordalsvågen og Aukra-Hollingsholm.

Lang kontrakt

Kontrakten er på hele 14 år, og skal gå fra 2020 og ut 2034, det gjelder for strekningene Molde-Sekken, Solholmen-Mordalsvågen og Aukra-Hollingsholm. Fergestrekningen Sølsnes-Åfarnes starter opp 1. januar 2022.

Ifølge en pressemelding fra Møre og Romsdal fylkeskommune opplyses det at rederiet bruke bruke overgangsmateriell på Sølsnes-Åfarnes og Aukra-Hollingsholm fram til de nye miljøferjene skal fases inn. Det skal også tas i bruk nye kaianlegg på Sølsnes-Åfarnes fra 2024.

 Reduserer CO2-utslippene kraftig

Kostnadene med den betydelige oppgraderingen med kaianleggene som igangkjøringen av miljøferger på disse strekningene medfører, kommer i tillegg til kontrakten med Fjord1.

Fylket har satt strenge krav til omfattende reduksjon i CO2-utslipp. Derfor vil det fra 2024 bli faset inn elektriske plug-in ferger på strekningen Sølsnes-Åfarnes og Aukra-Hollingsholm. Det vil gi en effekt på reduserte CO2-utslipp på hele 7 209 tonn årlig.

Tilsammen fire rederier leverte tilbud på oppdraget, og prisene lå mellom 2,250 milliarder og 2,8 milliarder kroner.

LES OGSÅ: Troms fylkeskommune har delt ut fergekontrakt - 90 millioner skilte billigste og dyreste

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.