BYGG

Fjernvarmeselskap bygger bergvarme

Ved å flytte kostnaden med bergvarme fra investering til drift blir billig, miljøvennlig energi mer attraktivt.

Kolsrud har nå installert bergvarme. Det er boret i alt 22 brønner på 300 meter i fjell. I energisentralen er det installert 4 stk. varmepumper som til sammen yter 240 kW, samt nytt varmtvannsystem tilpasset drift med varmepumpe.
Kolsrud har nå installert bergvarme. Det er boret i alt 22 brønner på 300 meter i fjell. I energisentralen er det installert 4 stk. varmepumper som til sammen yter 240 kW, samt nytt varmtvannsystem tilpasset drift med varmepumpe. Foto: Svalun
2. feb. 2021 - 15:08

Et problem boligkjøpere møter er at boligen ofte er utstyrt med den billigst mulige løsningen for oppvarming, og at kjøling ikke tilbys. Utbyggerne får ikke særlig høyere salgspris enten de har investert i en billig eller dyr varmeløsning. Det betyr dyrere oppvarming for boligeier gjennom boligens levetid. Dessuten brukes mer energi enn nødvendig.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.