IT

Fjernstyrt mobil-kontor

Espen Zachariassen
10. des. 2007 - 07:00

Vinstra-bedriften ønsket å oppgradere mobiltelefonen til en miniutgave av pc-en og måtte over grensen for å finne en god nok løsning.– Trenden er at mobilen blir en desktop på linje med den bærbare datamaskinen, sier administrerende direktør Jonny Tungen hos Intelligent Quality (IQ).

Det betyr at telefonen skal kunne takle en rekke programmer og ikke minst være sikret mot tap av bedriftssensitiv informasjon.

Bundet til pc-en

IQ har laget en it-plattform for kommunikasjon og deling av informasjon med kolleger.

Her får brukeren tilgang til sine it-systemer og kan kommunisere via hurtigmeldinger, telefoni og videokonferanse. Til nå har brukeren vært avhengig av en pc og internett for å nå tjenestene.

Lang leting

Etter lang leting fant bedriften det lille svenske utviklingsselskapet The Institution og løsningen Revival Device Manager. Verktøyet gjør det mulig å sette opp flere tusen mobiltelefoner med relevant programvare, oppsett for e-post og sørge for back up av informasjon. Nå har IQ kjøpt 51 prosent av svensken og døpt om løsningen til IQ Revival.

Sikkerhet

– Jeg tror vi sitter med en juvel, sier direktør Tungen.

En ikke navngitt pilotbedrift skal ha gitt gode tilbakemeldinger, og en rekke store selskaper venter spent på hva IQ har å by på.

Sikkerheten er en sentral problemstilling når bedriftsintern informasjon flyttes ut i stabens jakkelommer. Løsningen er kryptering.

– Telefonbruken blir sikker ved at alle filer kan krypteres eller skjermes med passord. Det er en kontorløsning for alle som er avhengig av å jobbe – også når de ikke fysisk sitter på kontoret, mener Tungen.

Bare Windows

Foreløpig er løsningen kun tilpasset operativsystemet Windows Mobile.

– Vi kommer snart til å ha løsninger også for andre utbredte systemer, sier Martin Schlingmann, partner hos The Institution.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.