IKT

Fjernet personvernet

22. feb. 2001 - 07:00

I et skarpt brev til Tønne og til sosialminister Guri Ingebrigtsen krever Datatilsynets direktør Georg Apenes svar på om overkjøringen skyldes en inkurie eller er bevisst utelatelse.

I brevet viser Apenes til den rolle Datatilsynet er gitt av Stortinget når det gjelder behandling av personopplysninger. Han finner det påfallende at Datatilsynet ikke er klart identifisert i plandokumentet som samarbeidspartner eller premissleverandør for viktige deler av det arbeidet som nå planlegges for gjennomføring.

– Heller ikke i vedleggene omtales personvernlovgivningen eller Datatilsynet eller det faktum at vår web-side inneholder store mengder relevant informasjon – særlig når det gjelder sikkerhetskrav, skriver Apenes.

– Ja, det er et ganske skarpt brev, bekrefter informasjonssjef Anne Nyeggen i Datatilsynet. Hun betegner situasjonen som ”svært, svært merkelig”.

Avdelingsdirektør Hans Christian Holte i SHD avviser at departementet har glemt eller utelatt Datatilsynet, men han lover likevel å gjøre endringer på bakgrunn av brevet.

Les mer om saken i TU nr 8, som kommer på papir og nett seinere i dag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.