T2

Fjerner støtte for Playstation 2

Stein Jarle Olsen
14. nov. 2007 - 11:22
Vis mer

Sony lanserte 10. oktober en ny og nedstrippet Playstation 3-modell med 40 GB harddisk, uten minnekortleser og med kun to USB-porter i stedet for de fire som var standard på den tidligere versjonen. Støtten for Playstation 2-spill ble også tatt vekk, mens den veiledende prisen ble redusert fra 5995 til 3995 kroner.

– PS2-kompatibiliteten ble delvis tatt vekk på grunn av det stadig økende antallet titler til Playstation 3, sier kommunikasjonsdirektør i Sony Computer Entertainment Europe, Nick Sharples, til Forbrukerteknologi.

Støtter Playstation 1

Han forklarer at det er stor forskjell på PS3-kompatibiliteten når det gjelder spill til den originale Playstation og til Playstation 2, ettersom de behandles ulikt inne i konsollen.

– Playstation 3 har aldri vært utstyrt med verken prosessor eller grafikkhardware fra den første Playstation-modellen, og kompatibiliteten med disse spillene har helt fra begynnelsen vært gjort gjennom programvaren. Dermed vil støtten for PS1-spill forbli den samme uansett hvor mye Playstation 3-konsollen blir forandret, sier han.

Forskjell på maskinene

Allerede fra begynnelsen var det forskjell på maskinene som ble solgt i USA og Japan og de maskinene som ble solgt i Europa. Amerikanerne og japanerne fikk nærmest 90 prosent PS2-kompatibilitet, mens europeerne måtte ta til takke med en noe lavere prosentandel.

– 20 GB- og 60 GB-modellene som ble lansert i USA og Japan kom med både Emotion Engine- og Graphics Synthesizer-brikkene som fantes i Playstation 2. Den første Europa-modellen hadde bare en nedstrippet versjon av Graphics Synthesizer-brikken og ingen Emotion Engine i det hele tatt, sier Sharples.Dyrt og vanskelig

Den nye, billigere Playstation 3-boksen har ikke noen av delene. Dermed ville en eventuell PS2-kompatibilitet måtte gjøres kun via software.

– Det enorme antallet Playstation 2-spill, sammen med den komplekse prosessen det er å utvikle software-emulering for hver enkelt tittel betyr at det ville blitt en både teknisk vanskelig, tidskrevende og dyr prosess for oss. Våre utviklingsressurser brukes i stedet på å utvikle nye og innovative funksjoner og tjenester for Playstation 3, sier Sharples.

Han legger til at 60 GB-pakken med en ekstra kontroller og to spill fremdeles er bakoverkompatibel med de fleste Playstation 2-titler, og at de som synes dette er viktig, bør kjøpe denne så lenge den enda er tilgjengelig i butikkene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.