MOBIL

Fjerner søk fra Galaxy S III

Samsung er i ferd med å fjerne muligheten for lokalt søk på flaggskipet Galaxy S III.

Marius ValleMarius ValleJournalist
25. juli 2012 - 11:27

Apple og Samsung krangler så busta fyker i rettsaler verden rundt, noe som nylig resulterte i at Google ble nødt til å slutte å selge den Samsung-produserte Galaxy Nexus. Grunnen var at den bryter mot Apples patenter, ved at den gjør det mulig å søke i lokalt innhold og på nettet i ett og samme grensesnitt.

Dommen er bare gjeldende i USA, men nå ser det ut til at Samsung tar sine forholdsregler også andre steder. I kjølvannet av dommen gjorde de endringer på den amerikanske utgaven av flaggskipet Galaxy S III, og fjernet muligheten for lokalt søk.

LES OGSÅ: Test av Samsung Galaxy S III

Dette vil si at det ikke lenger var mulig å søke på for eksempel navnet på en app eller en kontakt i søkewidgeten på startskjermen. Nå tar de vekk muligheten på mobiler i andre land også.

Fjerner lokalt søk

Android Central rapporterer at en ny oppdatering, som hevdes å være en stabilitetsforbedring, fjerner muligheten for lokalt søk på den britiske utgaven av Galaxy S III. Når oppdateringen er installert er det ikke lenger mulig å søke etter innhold på telefonen via Google søk-widgeten. 

Vi har sett etter oppdateringen på Galaxy S III, men den ser foreløpig ikke ut til å være tilgjengelig her. 

Samsung har tidligere uttalt at de fjernet muligheten for lokalt søk på den amerikanske Galaxy S III-varianten som "et forebyggende tiltak". Altså er de redde for at Apple skal forsøke å stoppe salget av flaggskipet deres.

Så om du har noe på telefonen du skulle ha søkt opp er det på tide å gjøre det før det er for sent.

Kilde: Android CentralThe Verge

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.