NETTARKIV

Fjerner fakling i østen

I løpet våren 2003 skal selskapene ha gjennomført et pilotprosjekt. Målet er å få klar teknologien som medfører at oljeproduksjonen kan skje trygt uten å fakle. Dermed vil en av de store luftforurensingskildene fra oljeproduksjonen i De forenede arabiske emirater bli borte.

Ifølge selskapene er kontrakten i Abi Dhabi et gjennombrudd for SAAS og Aker Technologys satsing på å bli internasjonalt ledende innen utvalgte typer miljøteknologi.

«Den nye avtalen er en viktig start for arbeidet med å redusere utslipp av CO2 og andre skadelige gasser fra petroleums-virksomheten i emiratene, som er en av verdens største eksportører av olje», heter det i en pressemelding.

Kontrakten er en totalleveranse, der selskapene vil benytte en lokal underentreprenør for anleggs- og installasjonsarbeid.

I første omgang skal det leveres ett komplett system til Abu Dhabi Company for Onshore Oil Operations. Selskapet er et datterselskap av det nasjonale oljeselskapet i de Forenede Arabiske Emirater. SAAS som har hatt salgsansvaret for kontrakten anser mulighetene for å selge flere miljø-teknologiske systemer i regionen rundt den Persiske Gulf som gode.

SAAS System AS inngår i Bjørge-gruppen, mens Aker Technology AS er et datterselskap av Aker Maritime. Selskapene har tidligere samarbeidet om leveranser av miljøvennlig teknologi i nabolandet Qatar.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.