MOBIL

Fjern folk fra bildene dine

Scalado Remove gir det en enkel løsning på et velkjent problem.

Marius ValleMarius ValleJournalist
15. feb. 2012 - 07:38

Se for deg at du er på ferietur i selveste Bergen og skal få onkelen din til å posere foran Fisketorget. Et travelt sted som dette er det store muligheter for at folk beveger seg mellom kameraet og motivet, at biler kjører forbi eller at det dukker opp andre forstyrrende elementer i bildet.

I utgangspunktet må du da vente til det rette øyeblikket dukker opp før du kan ta bilde. Dette har Scalado funnet en grei løsning på. Appen Remove skal enkelt og greit la deg fjerne det du ikke ønsker fra bildene dine ved å trykke på det som skal tas vekk.

Sammenligner bilder

Det høres kanskje litt ut som sort magi, men det er ikke verre enn at appen tar flere bilder etter hverandre og sammenligner disse. Dermed kan den forstå hva som er objekter i bevegelse, og markere disse. Og siden objektet beveger seg kan den ta informasjon fra et av de andre bildene og legge på der hvor du fjerner noe. Vips - så er uønsket informasjon borte fra bildet ditt.

Appen er foreløpig ikke allment tilgjengelig, men nettstedet Engadget.com har fått tatt en titt på den, og har lagt ut et eksempel fra den virkelige verdenen. Vi må si at vi syns resultatene ser lovende ut.

Appen skal lanseres under Mobile World Congress i Barcelona denne måneden, og vi kommer med en test av den så snart vi kan.

Les mer hos Engadget.

Kilder: Engadget.comScalado.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.