BYGG

Fjellet var for hardt

RIKSVEG 617: Her arbeides det med riksveg 617 i Sogn og Fjordane. Men på strekningen Måløy-Raudeberg støtte Mesta Entreprenør på hardere fjell enn forutsatt. Det kostet penger, og nå krever de pengene tilbake fra fylket.
RIKSVEG 617: Her arbeides det med riksveg 617 i Sogn og Fjordane. Men på strekningen Måløy-Raudeberg støtte Mesta Entreprenør på hardere fjell enn forutsatt. Det kostet penger, og nå krever de pengene tilbake fra fylket. Bilde: Statens Vegvesen
Kjetil Malkenes Hovland
15. okt. 2010 - 09:01

Mesta Entreprenør saksøker nå Sogn og Fjordane fylke fordi fjellet i et veiprosjekt var hardere enn anbudspapirene oppga.

Mesta var entreprenør da riksveg 617 mellom Måløy og Raudeberg i Vågsøy kommune ble ferdigstilt.

Teknisk Ukeblad skrev om åpningen av veien i 2007, og meldte da at det ble overskridelser på budsjettet: Les saken her

Saksøker fylket

Mesta Entreprenør krever nå 2,5 millioner kroner tilbake fra fylket fordi fjellet var hardere enn forutsatt, skriver Bergens Tidende (BT).

Anbudet var på 73,8 millioner kroner for nær tre kilometer vei, en tunnel på 660 meter og tre kilometer gang- og sykkelvei, samt 2,5 kilometer kabelgrøft og en vannledning.

Arbeidet ble ferdig i tide, men det ble langt tøffere enn Mesta hadde regnet med.

Kan havne i tingretten

– Vi mener at fjellet vi arbeidet med på dette prosjektet var av en mye hardere type stein enn det som gikk frem av anbudspapirene, sier kommunikasjonssjef Erik Knut Riste i Mesta til BT. – Dette medførte økte kostnader for oss, og disse kostnadene ønsker vi nå å få dekket. Det handler om 2,5 millioner kroner.

Det blir en mekling i november, og saken kan havne i Fjordane tingrett hvis det ikke blir enighet.

Les mer om strekningen Måløy-Raudeberg hos Statens vegvesen

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.