ARBEIDSLIV

Fjær i hatten til NTNU-marin

Ikke bare førsteprisen gikk til Norge, det andre deltakerlaget fra NTNU-marin tok annenplassen i hard konkurranse med studenter både fra amerikanske og euopeiske læresteder.

Topprestasjon

Konkurransen arrangeres av de to amerikanske institusjonene The Society of Naval Architects and Marine Engineers og The American Society of Naval Engineers. Studenter fra NTNU har deltatt i konkurransen fem ganger tidligere. I tillegg til de tre førsteprisene har de vunnet to andrepriser og en tredjepris.

Den norske suksessen har vakt oppsikt ved amerikanske læresteder. Sammen med lærere fra University of Newcastle, som også har vunnet flere ganger, har NTNU-lærere vært invitert til USA for å drøfte hvordan utdanningen av marine ingeniører bør være.

- Vi har opprettet et lite fag som går på utvikling av prosjekter. Det har vært veldig lærerikt for studentene som med dagens studieoppbygging ikke får prosjektoppgaver før i senere årskurs, forteller professor Anders Endal til Teknisk Ukeblad.

I dag har mange nye studenter problemer med å relatere teorien i grunnfagene til praktisk liv, og det er nettopp gjennom slike konkurranser de ser hva teorien kan brukes til.

- Jeg tror nok nye studenter synes det er stas når vi går helt til topps i slike konkurranser, sier Endal, som er en av støttespillerne og pådriverne. Den andre er professor Stian Erichsen, begge fra Institutt for marin prosjektering.

Sammensveiste team

Vinnerlaget med Vegard Skår, Kjetil Sjølie Strand og Thomas Thompson prosjekterte et ro-ro-fartøy drevet av naturgass for transport av papir mellom Norske Skogs fabrikk på Skogn og kontinentet.

Annenplassen gikk til Aage O. Langeland jr., Charlotte Melsom og Jørn Salthammer som hadde prosjektert et luftputekatamaran som forskningsfartøy for det marine miljøet ved NTNU. Begge studentgruppene vil være til stede og motta prisen som utdeles i Boston 27. september.

Prisen består av diplom og masse ære, ifølge professor Endal.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.