PRODUKTNYHETER

Fiskalmåling av fiskeolje

BioMar AS i Vesterålen startet i sommer opp sin nye fiskefabrikk. Investeringen kom på 200 millioner kroner. Den ble gjenreist etter brannen som raserte det tidligere anlegget. – Fabrikken produserer 300–350 tonn fiskefor i døgnet. Primært går dette til oppdrettsanlegg for laks, opplyser teknisk leder for vedlikehold hos BioMar AS, Knut Haahem.

– Fiskeolje er et av råstoffene som vi kjøper inn til produksjonen, og med et forbruk på opptil 100 tonn i døgnet, har vi ofte fartøy med slik olje som losser ved anlegget.

Kapasitet nok

I anlegget er blant annet installert to Micro Motion CMF300 coriolismålere i parallell fra Fisher-Rosemount AS i Porsgrunn. Hver har tre tommers løp. På den måten kan vi losse opp til 540 kubikkmeter i timen. Med så stor kapasitet ligger begrensningene nå ikke i måleren, men i båtens pumper og våre lagertanker, bekrefter Haaheim. – Massestrømmen blir i tillegg målt så nøyaktig at den danner grunnlaget for avregningen, basert på godkjennelse etter Justervesenets regler, opplyser han.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.