ARKIVNYHETER

Fire vil prosjektere Tresfjordbrua

Fire rådgivningselskaper er interessert i å prosjektere Tresfjordbrua. Anbudene varierer mellom 8,4 og 10,9 millioner kroner.
Fire rådgivningselskaper er interessert i å prosjektere Tresfjordbrua. Anbudene varierer mellom 8,4 og 10,9 millioner kroner. Bilde: Ill.: Statens vegvesen
7. apr. 2010 - 22:19

De fire er Cowi, Multiconsult, Norconsult og Aas-Jakobsen. Anbudssummene blir ikke offentliggjort fordi deltakerne konkurrerer på mer enn pris. Byggherren vil også legge vekt på hva de kan vise til fra tidligere. Ved vurdering av anbudene teller prisen 60 %, mens kompetanse og erfaring teller 40 %.

Den som får kontrakten skal utføre alt prosjekteringsarbeid fram til ferdig konkurransegrunnlag, inkludert arbeidstegninger og armeringslister. Vinneren skal også ha oppfølgingen i byggetiden.

Tresfjordbrua skal bygges i Vestnes kommune i Romsdal. Når den blir ferdig, gjør den E 136 13 km kortere enn i dag. Hvordan den vil se ut, er ennå ikke avgjort. Det kan bli en stålkassebru, eller det kan bli en betongkassebrua med et fritt-frambyggspenn. Det eneste som er sikkert, er at den blir 1 200 meter lang.

Prosjektering av en 800 meter lang tilstøtende sjøfylling inngår i oppdraget, som også omfatter opsjon på byggeplan og konkurransegrunnlag for en kilometer hovedveg og tre kilometer sideveger og gang/sykkelveger.

Vegvesenet håper at valget kan tas i løpet av et par uker. Målet er byggestart sommeren 2011.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.