KRAFT

Fire vil fange Kårstø-kontrakt

Per Erlien Dalløkken
6. mars 2008 - 15:26

Aker Clean Carbon er et av selskapene som har kvalifisert seg til konkurransen om å bygge CO2-fangstanlegget til gasskraftverket på Kårstø.

Omfattende arbeid

Foruten det norske selskapet har følgende kvalifisert seg til å gjøre tekniske forstudier (FEED-studier):

HTC Purenergy Inc. og Bechtel Overseas Corporation fra Canada/USA, Flour Daniel Construction Company fra England/USA og Mitsubishi Heavy Industries LTD. fra Japan.

Prosjektgruppa, som blir ledet av prosjektdirektør Ole Rønning, har vurdert de innkomne søknadene siden midten av januar.

– Dette har vært et omfattende arbeid, men vi er trygge på at vi nå går videre med de fire mest kvalifiserte selskapene, sier administrerende direktør Bjørn-Erik Haugan i Gassnova SF i en pressemelding.

Bredt leverandørmarked

Olje- og energiminister Åslaug Haga kommenterer prosessen slik:

– Regjeringen ønsker å legge til rette for å utvikle et bredt leverandørmarked innenfor fangst av CO2. Jeg er derfor glad for at fire aktører, både norske og utenlandske, har kvalifisert seg. Utvikling av kostnadseffektiv teknologi er av avgjørende betydning for at CO2-fangst skal bli et godt virkemiddel i kampen mot global oppvarming.

Gassnova SF skal fremme underlagsdokumentasjon til investeringsbeslutning for regjeringen i løpet av høsten 2009, og vil i denne anbefalingen også inkludere oppdaterte økonomiske estimater.

Det tyske selskapet Fichtner GmbH & Co. KG skal være Gassnovas tekniske rådgiver for Kårstøprosjektet.

Les også: Milliardsprekk og forsinket Kårstø-rens

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.