IT

Fire verdensdeler i ett rom

3. mars 2009 - 12:59
Vis mer

Med sitt nye videomøterom, T3, vil Tandberg for alvor ta opp konkurransen med flyselskapene.

Her kan fire møterom på ulike steder i verden kobles sammen med noen tastetrykk. I tillegg kan mange andre delta i møtet med mindre konferansesystemer, PC-er med webkamera og 3G-telefoner.

De dukker opp i små innfelte bilder på svære 65 tommers LCD-skjermer. I første omgang støtter systemet 13 ekstra deltakere, men det vil bli utvidet til 48 til sommeren.Superskarpt

Det nye T3-systemet er Tandbergs svennestykke på det som kalles telepresence i full 1080p, eller FullHD.

Ved selvsyn kunne vi konstatere at det er det skarpeste bildet vi noen gang har sett i slike møterom. I tillegg har Tandberg gjort en god jobb i designen av selve møterommet.

Begge langveggene er dekket av blå LED-belyste glassplater, som sammen med oppløsningen bidrar til en følelse av tredimensjonalitet i bildene.

Kontroll

I hvert av møterommene er det tre kontrollskjermer som brukes til å sette opp videomøter.

Skjermene er trykkfølsomme, og det er bare å trekke et telefonnummer ut fra en liste, som ser nesten ut som listen i en iPhone, og slippe den på bildet av videoskjermene.

– Kontrollskjermene kan også brukes til å overføre skjermbilder fra PC-er, slik som PowerPoint-presentasjoner, og det er også mulig å distribuere video i 1080p fra en Blu-ray-spiller mellom møterommene. Vi er alene på markedet med en codec som kan behandle fire toveis 1080p- og en enveis1080p-streamer samtidig. Systemet er også integrert med Microsofts Office Communication Server som gjør det lett å sette opp samtaler og gi sanntidsinformasjon om personene man skal ha tak i, sier teknologidirektør Snorre Kjesbu i Tandberg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.