MOTOR

Fire savnet etter helikopterstyrt

27. jan. 2010 - 15:50

To helikoptre av typen Robinson 44 Astro fra Midt Norsk Helikopterservice var ute og fløy et kommersielt oppdrag da noe gikk galt nordøst for ferjekaia i Horten i 14-tiden.

Det ene helikopteret styrtet og gikk gjennom isen rundt 150 meter fra land. Det andre helikopteret landet senere trygt på land.

I kontakt med tårnet

Ulykkeshelikopteret, som var på vei fra Stokke i Vestfold til Oslo, hadde kontakt med tårnet ved Moss Lufthavn Rygge i forkant av ulykken. Da meldte helikopteret om problemer.

– Det var da de tok kontakt at ett eller annet skjedde, og det ble sendt ut en nødmelding til tårnet, sier assisterende sjefflygeleder Petter Hagmann ved Moss lufthavn til Dagbladet.

Hva som så skjedde er ikke kjent, men et vitne som VG Nett har vært i kontakt med, forteller at helikopteret mistet høyde, vinglet veldig og forsvant i tåkeheimen. Like etter hørte han lyden av et krasj.

Kommersielt oppdrag

– Helikopteret var ute på et ordinært, kommersielt taxioppdrag hvor de fløy passasjerer fra et punkt til et annet. Årsaken til styrten vet vi ikke ennå, men jeg har fått annenhåndsinformasjon om at helikopteret begynte å spinne i luften før det styrtet, sier presseansvarlig og pilot John-Erik Sogn i Midtnorsk Helikopterservice til NTB.

Han forteller at de ansatte i selskapet er sterkt preget av hendelsen.

– Hensynet til de pårørende kommer i første rekke, dette blir håndtert av selskapets ledelse. Vi vet ennå ikke om noen har overlevd, sier Sogn.

Store mannskaper

Store mannskaper fra politi, ambulanse, brannvesen og Kystvakta er på stedet onsdag ettermiddag og kveld, men vanskelige værforhold med tykk tåke, is og strøm i vannet, gjorde redningsarbeidet vanskelig.

I 16-tiden ble en gjenstand lokalisert som kan være det savnede helikopteret.

– En båt i området har lokalisert en gjenstand på havbunnen ved hjelp av ekkolodd. Dykkere fra Oslo og Drammen brannvesen er nå på vei til stedet for å undersøke om det er helikopteret som er lokalisert, sier pressetalsmann Einar Knudsen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Gjenstanden skal befinne seg på rundt 10 meters dyp, men var i 19-tiden fremdeles ikke lokalisert av dykkere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.