NYHETSBREV

Fire nye eksperter i NFA

NFA har nå fått fire nye medlemmer i sitt ekspertpanel. De representerer medisingsk teknologi, robotteknologi, prosesskontroll og olje/gass, subsea.

8. juli 2014 - 07:00

Ekspertpanelet består av personer med lang erfaring og stort nettverk. Panelet brukes for å kvalitetssikre og styrke NFAs faglige tilbud, bidrar som ressurspersoner overfor presse, og vil i tillegg fungere som fagforum for NFAs medlemmer.

Ekspertpanelet representerer sju fagområder: olje og gass (subsea og instrumentering), robotteknologi, prosesskontroll, medisinsk teknologi, industriell IT og avanserte fartøyer.

Medisinsk teknologi

Espen Remme, seniorforsker ved Oslo Universitetssykehus, Rikshospitalet

Remme er utdannet vedTelemark ingeniørhøgskole og NTNU, der han også har en doktorgrad i teknisk kybernetikk. Interessen for å kombinere teknologi med medisin kom underveis i studiene, og han søkte seg inn i ultralydgruppen til Bjørn Angelsen og Hans Torp ved NTNU. Han spesialiserte seg innen hjertemekanikk og matematisk modellering av hjertet. Remme har tilbrakt flere år ved et av verdens ledende sentre innen hjertemodellering, The Bioengineering Institute i Auckland, New Zealand ledet av Peter Hunter. På Rikshospitalet har han jobbet i forskergruppene ledet av Otto Smiseth og Erik Fosse ved hhv. Hjertemedisinsk avdeling og Intervensjonssenteret. Hovedfokus har vært å studere hjertefunksjonen i eksperimentelle modeller med avansert instrumentering og ved hjelp av matematiske simuleringsmodeller.

Les om: NFA melder om godt resultat

Dr. ing. Espen Remme er seniorforsker ved Oslo Universitetssykehusog fagekspert i NFA innen medisinsk teknologi
Dr. ing. Espen Remme er seniorforsker ved Oslo Universitetssykehusog fagekspert i NFA innen medisinsk teknologi

Robotteknologi

Geir Hovland, professor i kontrollsystemer og robotteknologi ved Universitetet i Agder.

Hovland er utdannet fra Institutt for Teknisk Kybernetikk ved NTNU og har doktorgrad innen robotteknologi fra Australian National University. Han har vært ansatt som forsker og utviklingsingeniør i ABB og har deltatt i utviklingen av ABB’s kontrollsystem for industriroboter. I perioden 2004-2006 jobbet han som Senior Lecturer innen mekatronikk ved University of Queensland og har siden 2007 vært ansatt som professor i kontrollsystemer og robotteknologi ved Universitetet i Agder. Robotapplikasjonen han har fokusert på de seneste årene er maskinering og han har deltatt som arbeidspakkeleder på dette temaet i EU-FP7 prosjektet Hephestos. Hovland ønsker å bidra til et tettere samarbeid mellom universiteter, forskningsinstitusjoner og bedrifter innenfor robotisering.

Les om: Robotene blir viktigere på NTNU

Robotteknologi: Geir Hovland, professor i kontrollsystemer og robotteknologi ved Universitetet i AgderNFA-ekspert
Robotteknologi: Geir Hovland, professor i kontrollsystemer og robotteknologi ved Universitetet i AgderNFA-ekspert

Prosesskontroll

Sigurd Skogestad, professor ved Institutt for kjemisk prosessteknologi ved NTNU

Skogestad har siden 1987 vært professor ved Institutt for kjemisk prosessteknologi ved NTNU. Her leder han en forskningsgruppe som arbeider med prosessregulering. Hans spesialområder er valg av reguleringsstrukturer, regulering av destillasjonskolonner, selvoptimaliserende regulering, anti-slug regulering og innstilling av PID-regulatorer. Skogestad har sin grunnutdanning i kjemiteknikk fra NTH og doktorgraden i prosessregulering hos Manfred Morari ved Caltech i USA. Før han reiste til USA arbeidet han noen år på Forskningssenteret til Norsk Hydro med prosess-simulering spesielt rettet mot oljeraffinering og olje/gass-separasjon. Sigurd Skogestad har i årenes løp vært hovedveileder for 36 doktorgrader og 142 mastergrader. Han har en sterk internasjonal profil og har publisert mye i internasjonale tidsskrifter. Mest kjent er han for læreboken «Multivariable feedback control» (Wiley, 1996, 2005) som brukes på universiteter over hele verden og som har over 5.000 siteringer. I 2013 ble han valgt til «Fellow» i International Federation of Automatic Control (IFAC) som eneste nordmann etter Jens Balchen.

Les om: Prof. Skogestad er vår internasjonale kybernetiker

Sigurd Skogestad er professor ved Institutt for kjemisk prosessteknologi ved NTNU, og ny NFA fagerkspert innen prosesskontroll.
Sigurd Skogestad er professor ved Institutt for kjemisk prosessteknologi ved NTNU, og ny NFA fagerkspert innen prosesskontroll.

Olje og gass – Subsea

Trond Bertmand, fagleder undervanns kontrollsystem i Statoil.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Bertmand ble uteksaminert fra NTH Teknisk Kybernetikk i 1985, og har jobbet med undervanns kontrollsystem siden 1992. Hans hovedoppgaver som fagleder i Statoil inkluderer å lede og ha ansvar for undervanns kontrollsystemnettverk samt sørge for samarbeid med tilstøtende fagområder slik at totalitet på undervannsanleggene blir ivaretatt. Han har også ansvar for å utarbeide og videreutvikle Statoils beste praksis i styrende og rådgivende dokumenter, bidra med rådgivning og faglig assistanse for å sikre kvalitet og konsistens på arbeid innen undervanns kontrollsystem og identifisere teknologi-gap innen undervannsområdet og gi faglig støtte og rådgivning til teknologiutviklingsprosjekt. Bertmand jobber også innen kontakt og samarbeid med andre operatørselskap, læresteder samt leverandørmarked. Bertmand har hatt ansvar for undervanns kontrollsystem på flere store utbygginger, inkludert Troll B, Troll C og Ormen Lange. I tillegg har han vært involvert i utvikling av flere standarder, blant annet ISO13628-6, IWIS og SIIS.

Les om: Statoil vil ha standardisering

Trond Bertmand, fagleder undervanns kontrollsystem i Statoil og NFA fagekspert innen Olje og gass - subsea

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.