ARBEIDSLIV

Fire nominert til designpris

Ultralydsystemet Vivid 7 fra teknologibedriften i Horten konkurrerer med Postens Nobelsamling (frimerkeserie), Ringnes’ nye profilflaske for Farris og et ullpledd fra Oleana om Norges gjeveste designpris; Hedersprisen for God Design.

De fire nominerte er valgt ut blant over 150 innsendte søkere til Merket for God Design.

Hortenbedriften GE Vingmed Ultrasound er markedsleder i Europa på ultralydsystemer til bruk innen kardiologi. Det nye ultralydsystemet, Vivid 7, brukes til å diagnostisere hjerte- og karsykdommer. Systemet har fått et design som også gjør det egnet for bruk i operasjonssal, og har allerede vakt oppsikt i det medisinske miljøet.

– Vi har lagt særlig vekt på ergonomi og miljøvennlighet, i tillegg til teknisk ytelse og raskere diagnose, kommenterer administrerende direktør Anders Wold i GE Vingmed Ultrasound.

Med Vivid 7 er det første gang Horten-bedriften har latt industridesigneren legge så sterk føring på produktutviklingen. Systemet er resultat av flere forskningsprosjekter i samarbeid med ledende norske kardiologimiljøer. Industridesigneren har dermed tatt hensyn til en rekke brukerkrav.

– Tidligere har det vært vanlig å utvikle systemet ferdig, og så be en industridesigner pakke det pent inn. Nå har vi latt industridesigneren komme med sine ønsker først, for deretter å tilpasse elektronikken. Vi har lagt stor vekt på brukervennlighet. I operasjonssalen er det gjerne trangt om plassen, og legene strever ofte med betjening av systemene. Det nye brukergrensesnittet er en klar forbedring i forhold til dagens systemer, sier Wold.

I tillegg er systemet laget med flest mulig rene materialer, uten lakkering og unødvendige tilsetninger. Vivid 7 bruker også langt mindre strøm enn sine forgjengere.

Vinneren av Hedersprisen for Design blir offentliggjort på Designdagen 28. november.

Les mer om: