MOTOR

Fire liter på mila

Espen Frey stakk av med seieren i den norske delen av Super Eco Driver-konkurransen til Volvo. Nå venter nordiske konkurrenter.
Espen Frey stakk av med seieren i den norske delen av Super Eco Driver-konkurransen til Volvo. Nå venter nordiske konkurrenter.

Espen Frey fra Frogner i Akershus vant i helgen den norske finalen i konkurransen Volvo Eco Super Driver.

Semihenger Oppgaven besto i å kjøre denne doningen tre mil.

Semihenger

Han brukte totalt 12,28 liter drivstoff på å kjøre en Volvo FH-trekkvogn med semihenger gjennom en løype på 30 kilometer.

Det var snaut to desiliter mindre enn nummer to på lista, Thor Asbjørn Vigeland Larsen fra Mandal. Nummer tre, Christer Halfdansen fra Sande, brukte kun 0,01 desiliter mer enn Vigeland Larsen.

Den norske finalen besto av sju finalister fra Tromsø i nord til Mandal i sør. De hadde kvalifisert seg gjennom regionale finaler sist høst, og over 450 sjåfører har deltatt i konkurransen.

Til Göteborg

De tre beste i finalen setter nå kursen mot Göteborg i Sverige, hvor de i helgen skal konkurrere mot kolleger fra Sverige, Danmark og Finland.

Vinneren av konkurransen vinner en Volvo minigravemaskin. Super Eco Driver har som formål å øke oppmerksomheten rundt sjåførens rolle i å kjøre drivstofføkonomisk.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.