GUIDER

Fire knalltelefoner til under 2000 kroner

Du trenger faktisk ikke bla opp flerfoldige tusenlapper for å få en veldig god telefon. Sjekk ut disse fire kanonkjøpene til under 2000 kroner.

Marius ValleMarius ValleJournalist
10. des. 2010 - 16:59

Selv om en smarttelefon står på ønskelisten er det slett ikke nødvendig å betale mange tusen. Det finnes en rekke telefoner som lar deg gjøre det aller meste til en rimelig pris.

En god smarttelefon må ha mulighet for å brukes til mer enn bare å ringe og sende meldinger med. Dersom du kunne tenke deg å surfe på nettet, bruke Spotify, installere spill og programmer og navigere med GPS skal du ha en slik. 

Les også: Den viktigste grunnen til å ha Spotify på mobilen »Dyrest er ikke nødvendigvis best

Smarttelefonene koster fra litt over tusen kroner til mange, mange tusen. Men det er ingen garanti for at en av de dyreste er det beste valget for deg. Du kan fort sitte igjen med en følelse av å ha betalt mye for noe du ikke bruker så ofte som du hadde tenkt. 

Om du ser etter din første smarttelefon, om du skal kjøpe en smarttelefon i gave eller du rett og slett skal bytte ut en eldre modell bør du aller først sjekke ut de billigste alternativene før du vurderer de dyre.

Nokia C5

Pris: Fra 1200 kroner

Nokia C5 er etter vår mening kanskje det aller beste kjøpet du kan gjøre. Den koster fra 1200 kroner, men har fortsatt enormt mange muligheter. 

C5 har operativsystemet Symbian, og det finnes mange programmer og spill du kan installere. Utvalget er riktignok ikke på langt nær så stort som på Android eller iPhone, men i Nokias programbutikk finner du likevel et stort utvalg.

Ikke den beste surfetelefonen

Telefonen har ikke trykkskjerm, så den egner seg helt klart ikke like godt til surfing som trykkskjermtelefoner. Men du kommer likevel langt med nettleseren Opera Mobile.

Det som gjør C5 til det kanskje beste kjøpet i dag er prisen kombinert med mulighetene. Her kan du installere Spotify, koble deg til Exchange, og ikke minst navigere med GPS.  Som eneste leverandør tilbyr Nokia nemlig fullstendig gratis navigasjon til kunder i Norge.

Den eneste virkelige mangelen C5 har er at den ikke støtter Wi-fi. Det vil si at du ikke kan koble den til trådløst nett, men kun kan laste ned data fra mobilnettet.

Les vår test av Nokia C5 » Nokia 5230

Pris: Fra 1200 kroner

Da vi testet Nokia 5230 ble vi imponerte over hvor mye du fikk for lite penger. Denne smarttelefonen gir deg stor trykkskjerm, rask internettilgang, GPS og et smart operativsystem med mulighet for spill og programmer. 

Siden den gang har den falt i pris, og en i utgangspunktet god deal har blitt enda bedre. 

5230 kan skilte med god batterilevetid, god lydkvalitet, du kan kjøre Spotify, det er støtte for jobb-epost og i det hele tatt alt du forventer på en smarttelefon.

I likhet med Nokia C5 har 5230 også helt gratis GPS-navigasjon.

Noen svakheter

Den har et par svakheter: Det er ikke Wi-fi, så du må bruke mobilnettet for å koble deg til internett. Kameraet tar også ganske dårlige bilder.

Likevel gir 5230 deg utrolig mye for pengene, og vi har ingen betenkligheter med å anbefale den til deg som skal ha en billig og god smarttelefon.

Les test av Nokia 5230 »LG P500 Optimus One

Pris: Fra 1800 kroner

Telefoner som LG P500 Optimus One er en sjelden blomst. Det er nemlig ikke ofte du får en så heftig telefon for en så lav sum.

Denne telefonen har Android 2.2, trykkskjerm, all teknologi og en pris på latterlige 1800 kroner. Det er rett og slett et utrolig godt kjøp.

Rikt utvalg apps

Telefonen gir deg tilgang til det store program- og spillutvalget i Android Market, har støtte for jobb-epost, avspilling av film, og er svært god til musikk. Her kan du selvsagt også installere Spotify.

Du kan også surfe på nettet med denne telefonen. 

Optimus One har i våre øyne bare en vesentlig svakhet: Kameraet tar ganske dårlige bilder. Men kan du leve med dette har vi ikke annet enn godord om denne telefonen.

Les vår test av LG P500 Optimus One »Sony Ericsson X10 Mini

Pris: Fra 1900 kroner

X10 Mini stiller i en egen klasse blant smarttelefonene. Den har alt av teknologi du trenger, men er også fryktelig liten og nett. 

Vi syns dette er en av de triveligste telefonene på markedet, og med en pris på 1900 kroner er det vanskelig å ikke anbefale den. 

Her får du tilgang til det store spill- og programutvalget i Android Market, jobb-epost, du kan kjøre Spotify, og ellers gjøre stort sett det samme som på dyre telefoner.

Noen begrensninger

X10 Mini har et par ulemper du bør være oppmerksom på: Skjermen er bare 2,2 tommer stor, så den er i utgangspunktet ikke blant de beste surfetelefonene. Batteriet er også noe svakt, så dette er en telefon du bør regne med å lade hver kveld.

Ellers er og blir X10 Mini et kanonbra kjøp for deg som er ute etter en god og stilig smarttelefon til lav pris.

Les vår test av Sony Ericsson X10 Mini »Les flere tester

Selv om disse fire telefonene utvilsomt er gode kjøp er det selvsagt ikke sikkert at noen av dem passer for akkurat deg. Dersom du er på jakt etter noe dyrere, eller du egentlig ikke har behov for en smarttelefon, anbefaler vi at du tar en titt i testarkivet vårt.

Les flere tester »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.