SAMFUNN

Fire klager

1. feb. 2001 - 11:19

Innsigelsene gjelder prosjektene på Stadlandet og Smøla, der det etter planene skal installeres henholdsvis 35 vindturbiner med en samlet effekt på 70 megawatt, og 75 vindturbiner med en samlet effekt på 150 megawatt. Ingen har ved klagefristens utløp noe å utsette på Hitra-prosjektet.

Der planlegges 28 vindturbiner på til sammen 56 megawatt.Saksbehandler Asle Selfors hos Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) forteller at departementet vanligvis bruker et halvt år på å behandle søknaden fra utbyggeren og anbefalingen fra NVE. Klagerne har vanligvis ikke muligheter for å anke, men kan gå til sivilt søksmål.

Dermed kan Statkraft trolig begynne prosjekteringen til høsten. Statkraft er imidlertid avhengig av forskjellige støtteordninger på til sammen 500 millioner kroner for at anleggene skal bli lønnsomme. Totalt 138 vindturbiner på til sammen 276 megawatt kan koste inntil to milliarder kroner. Til sammen skal de produsere 770 gigawattimer årlig, eller litt mer enn et Alta-kraftverk. Av de tre prosjektene håper Statkraft å kunne begynne først på Smøla. Konsesjonen, som de fikk i desember, varer til 2006.Les mer på side 18:

Vind kan gi vekstnæring

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.