Fire entreprenører prekvalifisert for E18 Tvedestrand - Arendal

AF Gruppen Norge AS, Hochtief Infra, Skanska Norge AS og NCC Construction AS er blitt pre-kvalifisert til å gi tilbud på E18 Tvedestrand-Arendal..

Redaksjonen Våre Veger
12. mai 2016 - 12:11

Kvalifikasjon om bygging av E18 Tvedestrand-Arendal fikk ti interessenter. Av disse er fire pre-kvalifisert til å gi tilbud; AF Gruppen Norge AS, Hochtief Infra, Skanska Norge AS og NCC Construction AS.

 

-Skarp konkurranse

- Vi er glad for den store interessen rundt prosjektet Tvedestrand-Arendal. Det var en skarp konkurranse og mange godt kvalifiserte søkere. Nye Veier har valgt å gå videre med fire entreprenører som nå skal konkurrere om oppdraget. Kontrakt vil bli inngått før årsskiftet og veistrekningen skal ferdigstilles i oktober 2019, sier administrerende direktør i Nye Veier AS, Ingrid Dahl Hovland.

Konkurransen om bygging av E18 Tvedestrand-Arendal ble kunngjort 29. februar 2016. Ved fristens utløp 8. april hadde det kommet inn ti søkere. De ti søkerne er grundig evaluert opp mot kravene i kvalifikasjonsgrunnlaget, en prosess hvor både egne evalueringsgrupper og KPMG var involvert. Resultatet er at fire tilbydere blir med videre i prosessen.

 

Raskere og mer kostnadseffektivt

- Vi må være helt sikre på at tilbyderne som går videre til neste runde har de kvalifikasjoner som er nødvendige for å gjennomføre et så omfattende vegprosjekt. Nye Veier skal bygge raskere og mer kostnadseffektivt, og vi angriper derfor prosjektene helhetlig fra første stund og bygger lengre strekninger. Kontraktstrategien er viktig når vi nå innfører en ny måte å gjennomføre motorvegutbygging på i Norge, sier Dahl Hovland.

Konkurransegrunnlaget går ut 13. mai til de fire utvalgte tilbyderne. Kontrakten vil bli en av de største i omfang innen norsk vegbygging frem til nå.

- Dette er den første konkurransen vi gjennomfører, og vi ønsker derfor å sikre god konkurranse frem til signering av kontrakt. De fire som er innstilt skiller seg ut ved at de alle har gode besvarelser og oppnår dermed relativt lik poengsum, sier Dahl Hovland.

Om kvalifiseringsprosessen

I vurdering av tilbyderne, er det tre faktorer som har blitt vektet inn i vurderingen:

Erfaring fra tilsvarende arbeider: Entreprenøren skal ha gjennomført samferdselsprosjekter på en måte som viser god gjennomføringsevne, god kontraktstyring og god samarbeidsevne med byggherren.

HMSK: Tilbyderens ivaretakelse av helse, miljø, sikkerhet, sikring, ytre miljø og kvalitet.

Samfunnsansvar: Tilbyders rolle som samfunnsaktør.

Det er også stilt økonomiske krav, krav til skatte- og mva-attest, samt firmaattest.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.