Fire entreprenører har søkt om å bli prekvalifisert til Transportkorridor Vest

Stangeland Maskin AS, Nordbø Maskin AS, Bjelland AS og Aldeso Consrucciones S.A. har søkt om å bli prekvalifisert for strekningen Sør-Tjora til Kontinentalvegen i Sola kommune.

Strekningen som skal bygges er Sør-Tjora til Kontinentalvegen i Sola kommune.
Strekningen som skal bygges er Sør-Tjora til Kontinentalvegen i Sola kommune. Foto: Statens vegvesen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
18. jan. 2022 - 13:58

Det er tre lokale entreprenører og et spansk selskap som ønsker å bygge den neste etappen av Rv509 Transportkorridor Vest (TKV), som er en del av Bymiljøpakken.

Prosjektleder Geir Strømstad. <i>Foto:  Øyvind Ellingsen/Statens vegvesen</i>
Prosjektleder Geir Strømstad. Foto:  Øyvind Ellingsen/Statens vegvesen

– Det var litt mindre deltagelse enn det vi trodde i forhold til de som hadde meldt sin interesse. Vi skal nå gå gjennom søknadene og velge ut tre som skal bli med i selve konkurransen, sier prosjektleder Geir Strømstad i Statens vegvesen.

Det skal bygges ny firefelts riksveg fra Sør-Tjora til Kontinentalvegen i Sola kommune. Etappen er en del av prosjektet Transportkorridor Vest som strekker seg fra Sømmevågen til Sundekrossen. Fra Sømmevågen til Sola skole er ny firefelts riksveg allerede ferdigstilt.

– Vi ser frem til å komme i gang med den neste etappen på Transportkorridor Vest (TKV). Det skal bygges 2,1 kilometer ny firefelts vei, og sykkel og gangstier, sier Strømstad, og legger til at det er lagt opp til oppstart etter kontrakts signering i mai/juni 2022.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.