SAMFUNNPOLITIKK

Fire av ti vil kjøpe klimakvoter

Klimakvoter selges i bøtter og spann til reisekåte nordmenn. Vi kjøper kvoter for å få bedre samvittighet. Men kvotemarkedet oversvømmes av kvoter som ikke hjelper for annet enn å fylle lommebøkene til noen lykkejegere. Fly kloma co2
Klimakvoter selges i bøtter og spann til reisekåte nordmenn. Vi kjøper kvoter for å få bedre samvittighet. Men kvotemarkedet oversvømmes av kvoter som ikke hjelper for annet enn å fylle lommebøkene til noen lykkejegere. Fly kloma co2 Bilde: SIMEN HÅKONSEN/TU
16. apr. 2008 - 10:53

Svarene kommer fram i en undersøkelse om nordmenns kunnskaper og holdninger til klimakvoter som Synovate Norge har gjort for Statens forurensningstilsyn (SFT). Spørreundersøkelsen omfatter 1.000 personer.

38 prosent av de spurte sier de er interessert i å kjøpe kvoter for å veie opp for utslippene fra bilkjøring, 31 prosent vil kjøpe kvoter for å veie opp for utslipp fra flyreiser, mens 7 prosent vil kjøpe kvoter for energibruk i husholdningene.

SFT arbeider med en ordning for salg av kvoter til privatpersoner, foretak og organisasjoner. Spørreundersøkelsen viser at 41 prosent vil ha størst tillit til et statlig nettsted, mens nettsteder drevet av miljøorganisasjoner kommer på andreplass med 26 prosent. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.