ARBEIDSLIV

Fire av ti strøk i matte

23. jan. 2001 - 08:43

Mange av studentene ved sivilingeniørutdanningen ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim må slukøret ta fatt på sitt andre semester. Hele 573 av de 1457 førsteklassingene som tok det obligatoriske kurset Matematikk 1 sist høst, strøk til eksamen. Strykprosenten er nær dobbelt så høy som for kullet før, da 22 prosent strøk til eksamen.

Strykprosenten varierer sterkt fra institutt til institutt. Verst er situasjonen ved Fakultet for geofag og petroleumsteknologi, der tre av fire studenter strøk. Også ved retningene for materialteknologi, marin og bygg strøk over halvparten av strudentene. I motsatt ende finner vi Teknisk design, med en strykprosent på 13.

Nedslående

Instituttleder Kristian Seip ved Institutt for matematiske fag ved NTNU legger ikke skjul på at resultatet er nedslående. Han mener at det er viktig å oppmuntre studentene.

– Vi må ta vare på studentene, og sørge for at de ikke mister motet, sier Seip til tekblad.no.

Instituttlederen ønsker ikke å spekulere i årsakene til den høye strykprosenten.

– Vi valgte i år å fjerne alle kalkulatorbegrensninger, og justerte eksamensoppgavene deretter. Det kan tenkes at årets justering har slått uheldig ut, foreslår Kristian Seip som en mulig forklaring.

Instituttet er i gang med å analysere hva som har gått galt. Blant annet skal et spørreskjema sendes ut til studentene for å kartlegge problemet. Instituttet skal også arrangere intensivundervisning foran kontinuasjonseksamen til sommeren.

– Det er ikke en katastrofe å stryke i sitt første fag. Mange har gjort det før, og likevel greid seg bra, sier Seip.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.