ARBEIDSLIV

Fire av ti strøk i matte

25. jan. 2001 - 16:17

Hele 573 av de 1457 førsteklassingene som tok det obligatoriske kurset Matematikk 1 sist høst, strøk til eksamen. Strykprosenten er nær dobbelt så høy som for kullet før, der 22 prosent ikke besto. Strykprosenten varierer sterkt fra institutt til institutt.

Verst er situasjonen ved Fakultet for geofag og petroleumsteknologi, der tre av fire studenter strøk. Også ved retningene for materialteknologi, marin og bygg strøk over halvparten av studentene. I motsatt ende finner vi Teknisk design, med en strykprosent på 13.

Nedslående

Instituttleder Kristian Seip ved Institutt for matematiske fag ved NTNU legger ikke skjul på at resultatet er nedslående. Han mener at det er viktig å oppmuntre studentene. – Vi må ta vare på studentene, og sørge for at de ikke mister motet, sier Seip til Teknisk Ukeblad.

Instituttlederen ønsker ikke å spekulere i årsakene til den høye strykprosenten. – Vi valgte i år å fjerne alle kalkulatorbegrensninger, og justerte eksamensoppgavene deretter. Det kan tenkes at årets justering har slått uheldig ut, foreslår Kristian Seip som en mulig forklaring.

Kartlegger

Instituttet er i gang med å analysere hva som har gått galt. Blant annet skal et spørreskjema sendes ut til studentene for å kartlegge problemet. Instituttet skal også arrangere intensivundervisning foran kontinuasjonseksamen til sommeren.– Det er ikke en katastrofe å stryke i sitt første fag. Mange har gjort det før, og likevel greid seg bra, sier Seip.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.