ARKIVNYHETER

Fire anbud på gatenettet i Bjørvika

Dronning Eufemias gate blir en paradegate med en bredde på hele 43,5 meter. Fire entreprenører vil anlegg den.
Ill.: Statens vegvesen
Dronning Eufemias gate blir en paradegate med en bredde på hele 43,5 meter. Fire entreprenører vil anlegg den. Ill.: Statens vegvesen
17. juni 2011 - 15:20

De første konvoluttene ble åpnet 17. juni. De inneholder ingen priser, bare entreprenørenes opplegg for gjennomføring, organisering, og HMS. Dette blir prissatt etter bestemte retningslinjer og blir senere trukket fra eller lagt til anbudsummene. For gjennomføring gis det +/-35 millioner kroner, for organisering +/-20 millioner og for HMS +/-5 millioner.

Konvoluttene med priser åpnes 18. juli.

Oppdraget omfatter Dronning Eufemias gate, Kong Håkon 5.s gate, deler av Langkaigata. Den som får kontrakten skal dessuten rive Bispelokket og den delen av Nylandsveien bru som går sør for sporene på Oslo S og over de tre sørligste sporene. Gjenoppbygging av denne delen av brua på et lavere nivå inngår i entreprisen.

Dårlige grunnforhold er hovedårsaken til at kostnadsoverslaget er så høyt. Hele Dronning Eufemias gate skal gå på en 50 cm tykk betongplate på pæler. Platen dekker 25 000 kvm. Til sammen 29 km betongpæler og 13 km stålkjernepæler skal slås ned.

Kong Håkon 5.s gate går også på dårlig grunn, men det blir ingen pæler under den. For at vekten av gata ikke skal belaste grunnen for mye, blir vegkroppen bygd opp med 15 000 kbm EPS-fylling og 20 000 kbm skumglass.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.