INDUSTRI

Finsk Think til jul

De første finskbygde Think City er nå klare på Valmet-fabrikken i Finland, slik at noen heldige og tålmodige kunder får ny elbil til jul.
De første finskbygde Think City er nå klare på Valmet-fabrikken i Finland, slik at noen heldige og tålmodige kunder får ny elbil til jul. Bilde: Think
10. des. 2009 - 11:01

Think, som det siste par årene er blitt beryktet for stadige forsinkelser, kan nå slå i bordet med en tidsfrist som holdt:

Direktør Richard Canny i Think Global har tidligere sagt at han håpet at produksjonen av Think City kunne vært i gang i Finland i løpet av desember.

I dag melder selskapet at de første elbilene har rullet av produksjonslinja hos Valmet Automotive i Uusikaupunki, og skal leveres før jul.

Raskere produksjon

– Dette er en svært viktig dag for Think. Vi er tilbake i produksjon, og jeg er utrolig glad for at noen av våre svært lojale kunder kan se frem til å få sin etterlengtede Think City før jul, sier Canny.

Thinksjefen sier at de allerede høster frukter fra alliansen med Valmet Automotive. De nyter godt av finnenes dyktige og erfarne ingeniører.

– Det betyr raskere produksjonsprosess, mer sentralisert produksjon og samlet sett en mer effektiv industriell løsning – fra produktutviklingsstøtte til endelig montering, påpeker Canny.

- Think skal lages billigere

På plass i Finland

Facelift

Teknisk Ukeblad traff onsdag Thinks tekniske direktør Egil Mollestad. Han fortalte at selskapet nå jobber med en facelift på Think City. Den er i hovedsak støtfangerne foran og bak som skal endres.

– I tillegg er vi godt i gang med vårt tredjegenerasjons drivsystem, fortalte Mollestad.

Det betyr blant annet mer kraft fra en 51 kW-motor tilpasset nye batterier.

Ifølge Think-direktør Richard Canny er produksjonsprosessen blitt bedre i Finland enn den var på Aurskog.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.