Fosen vind

Finsk kjemikalieselskap kjøper vindkraft fra Fosen

Kjøper både kraftavtale og opprinnelsesgarantier.

Ddet finske kjemikalieselskapet Kemira har inngått en kraftkjøpsavtale med Statkraft om cirka 44 GWh i året i ti år. De kjøper også opprinnelsesgarantier fra Fosen Vind for hele volumet.

I tillegg omfatter avtalen kjøp av opprinnelsesgarantier for hele volumet. Disse kommer fra Statkrafts vindkraftproduksjon på Fosen. Dette er første gang at Statkraft i Norden selger både kraft og opprinnelsesgarantier til samme kunde.
Ddet finske kjemikalieselskapet Kemira har inngått en kraftkjøpsavtale med Statkraft om cirka 44 GWh i året i ti år. De kjøper også opprinnelsesgarantier fra Fosen Vind for hele volumet. I tillegg omfatter avtalen kjøp av opprinnelsesgarantier for hele volumet. Disse kommer fra Statkrafts vindkraftproduksjon på Fosen. Dette er første gang at Statkraft i Norden selger både kraft og opprinnelsesgarantier til samme kunde. (Foto: Ole Martin Wold, Statkraft)

Kjøper både kraftavtale og opprinnelsesgarantier.

Statkraft og det finske kjemikalieselskapet Kemira har inngått en kraftkjøpsavtale om cirka 44 GWh i året i ti år. Kraften skal leveres fra Statkrafts nordiske portefølje til Kemiras produksjonsanlegg i Finland.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå