IKT

Finner igjen barnet ditt

Gatebilde Oslso Majorstuen - minibank, Nordea pol mennesker på gata mannen i gata
Gatebilde Oslso Majorstuen - minibank, Nordea pol mennesker på gata mannen i gataBilde: CAMILLA AADLAND


Legoland har installert et pilotsystem som under navnet Bliv-Tryg-Væk integrerer aktive RFID-brikker og WLAN-mottakere med mobilnettet for å kunne identifisere og posisjonere barn, og sende posisjonsdata på SMS til foreldrenes mobiltelefon.

For et pristillegg på 30 danske kroner kan foreldrene leie et armbånd med en aktiv RFID-brikke til å sette på barnet.

Hvis barnet skulle komme bort, kan foreldrene sende en SMS for å aktivere posisjoneringen, og så kontinuerlig få tilsendt meldinger som forteller hvor barnet befinner seg.

Tilbud på SMS

Nøyaktigheten i posisjonen er tilstrekkelig til at parken kan utvide tjenesten til helt andre områder. For eksempel kan familien få en SMS med informasjon om dagens rett idet de går forbi fornøyelsesparkens restaurant.

I flere europeiske land, inkludert Norge, vurderer myndighetene å utstyre nye pass med kroppsunike kjennetegn lagret i slike radiobrikker.

Myndighetene har da mulighet for å avlese informasjon fra passet på avstand. Dermed vil man ikke lenger vite hvem man "viser" passet til, eller om passet blir avlest uten at man er klar over det.

Utvider pass

Justisdepartementet har nettopp hatt på høring et forslag om endring av passloven. Her er det blant annet foreslått å lagre bilde og fingeravtykk på en brikke i passet, samt i et sentralt register.

Planen er få på plass lagring av bilde først, og så utvide med fingeravtrykk etter hvert.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.