Finner fram på Gløshaugen

Finner fram på Gløshaugen
FØRST: I dag lanserer Trådløse Trondheim og NTNU Campusguiden. Med det blir NTNU verdens første universitet med innendørsnavigering. Bilde: Trådløse Trondheim

Fra i dag kan alle med en sånn noenlunde smart mobiltelefon eller en PC få hjelp til å finne frem på Gløshaugen.

Trådløse Trondheim har lansert en nettjeneste programmert i HTML 5 som alle med en moderne nettleser kan bruke. I tillegg har de laget en app til iPhone og Android som kjører tjenesten.

Bruker WiFi

Det er ikke noe problem å finne frem utendørs med en moderne smarttelefon. Men når det er snakk om innendørs blir det vanskeligere.

Men ikke på Gløshaugen. For her orienterer man seg ved hjelp av det omfattende trådløse nettverket.

Får man kontakt med tre rutere, og det får man i mer enn 90 prosent av tilfellene, så kan tjenesten si med en nøyaktighet på 5 meter hvor man er.

Alt i modellen

– Vi har modellert hele bygningsmassen på Gløshaugen med alle 13 000 rommene inn i tjenesten så man vet hele tiden hvor man er. De som skal til et bestemt sted kan søke på f. eks et møterom og så får de en rute dit. De får beskjed hvilke dører de skal gå gjennom og hvilke trapper som må forseres, sier leder av Trådløse Trondheim, siv.ing. Thomas Jelle.

Den nye tjenesten er åpen for alle – både studenter, ansatte og besøkende – og kan lastes ned fra i dag på http://tradlosetrondheim.no.

CampusGuide, Trådløse Trondheim, NTNU Gløshaugen
GIR OVERSIKT: Med sine 350.000 kvm og 13.000 rom er Gløshaugen nesten som en liten by. Den nye tjenesten skal gjøre det lettere å finne det du leter etter, enten det er et toalett, en parkeringsplass eller andre ting. Trådløse Trondheim

Les mer om: