ARKIVNYHETER

Finanskrisen rammer kjøperne - Moxy stanser produksjonen

Kjell Herskedal
27. jan. 2009 - 10:12

Personalsjef Ivar Arne Gjeitnes i Doosan Moxy sier til Romsdals Budstikke at bedriftens kunder er rammet av den internasjonale finanskrisen. Han opplyser at ingen blir oppsagt. Permitteringene omfatter alle de rundt 75 medarbeiderne i produksjonen. De øvrige ansatte blir ikke permittert. Doosan Moxy har nå om lag 120 medarbeidere ved fabrikken på Varhol.Ingen dramatikk

Ifølge Gjeitnes har Doosan Moxy ikke finansielle problemer, og at det ikke ligger annen dramatikk i permitteringene enn det som nå skjer i verdensøkonomien.

Moxy–fabrikken i Fræna ble i fjor overtatt av det sørkoreanske konsernet Doosan, som lanserte en storsatsing på Moxy. Planen er å femdoble omsetningen til to milliarder kroner i 2012. Da skal Doosan Infracore, som også eier en rekke andre anleggsmaskinfabrikker, ha blitt en av verdens tre største i bransjen. Ivar Arne Gjeitnes sier at de langsiktige planene og målene ligger fast.Bygger ny konstruksjonsavdeling

Samtidig med at Doosan Moxy varsler permitteringer i produksjonen, er bedriften i ferd med å ansette nye medarbeidere. Han opplyser at Doosan Moxy igjen er i gang med å bygge opp en konstruksjonsavdeling ved fabrikken i Fræna. Som kjent flyttet den forrige Moxy-eieren Brian Thomson konstruksjonsavdelinga fra Varhol til England.

– Avdelinga for konstruksjon og testing vi nå bygger opp i Fræna kommer i tillegg til den i England. Vi ser fram til igjen å få konstruksjonsvirksomhet på Varhol, sier Ivar Arne Gjeitnes.

Doosan Moxy produserer nå dumpere på fra 26 til 41 tonn. For første gang etter eierskiftet presenterer bedriften sine dumpermodeller på den store internasjonale anleggsmaskinmessa Intermat i Paris 20.–25. april.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.