ENERGI

Financial Times: G7 og EU vil forby gjenoppstart av gasseksport via russiske rørledninger

G7-landene og EU vil forby ny russisk gassimport via rutene der Moskva allerede har kuttet forsyningene, skriver Financial Times.

Tiltaket skal forhindre russisk eksport av gass langs ruter til land som Tyskland og Polen, der de kuttet forsyningene i fjor, skriver Financial Times.
Tiltaket skal forhindre russisk eksport av gass langs ruter til land som Tyskland og Polen, der de kuttet forsyningene i fjor, skriver Financial Times. Illustrasjonsfoto: Colourbox
14. mai 2023 - 09:38

Avgjørelsen ventes å bli landet av G7-lederne på et toppmøte i Hiroshima fredag, skriver avisen og viser til personer som er involvert i forhandlingene.

Tiltaket vil forhindre at Russland igjen skal kunne eksportere gass langs ruter til land som Tyskland og Polen, der de kuttet forsyningene i fjor, skriver Financial Times. En av tjenestepersonene sier til avisen at tiltaket gjøres for å «sikre at partnere ikke endrer mening i en hypotetisk framtid».

Etter invasjonen av Ukraina har vestlige land innført omfattende sanksjoner mot Russland og redusert importen av russisk olje. Samtidig har Russland strupt eksporten av gass til EU.

Torsdag blir det møte mellom Oslo kommune og kommunalministeren. Tema er Oslo småhusplan, der NVE mener 28.000 eiendommer må utredes for flom- og skredfare
Les også

Full stopp i Oslos småhusplan – NVE krever skredutredning

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.