ENERGI

Financial Times: G7 og EU vil forby gjenoppstart av gasseksport via russiske rørledninger

G7-landene og EU vil forby ny russisk gassimport via rutene der Moskva allerede har kuttet forsyningene, skriver Financial Times.

Tiltaket skal forhindre russisk eksport av gass langs ruter til land som Tyskland og Polen, der de kuttet forsyningene i fjor, skriver Financial Times.
Tiltaket skal forhindre russisk eksport av gass langs ruter til land som Tyskland og Polen, der de kuttet forsyningene i fjor, skriver Financial Times. Illustrasjonsfoto: Colourbox
14. mai 2023 - 09:38

Avgjørelsen ventes å bli landet av G7-lederne på et toppmøte i Hiroshima fredag, skriver avisen og viser til personer som er involvert i forhandlingene.

Tiltaket vil forhindre at Russland igjen skal kunne eksportere gass langs ruter til land som Tyskland og Polen, der de kuttet forsyningene i fjor, skriver Financial Times. En av tjenestepersonene sier til avisen at tiltaket gjøres for å «sikre at partnere ikke endrer mening i en hypotetisk framtid».

Etter invasjonen av Ukraina har vestlige land innført omfattende sanksjoner mot Russland og redusert importen av russisk olje. Samtidig har Russland strupt eksporten av gass til EU.

Russiske raketter på vei mot mål i Ukraina. CIA-sjef Bill Burns sier Ukraina kan tape krigen i løpet av året uten påfyll av utenlandsk hjelp.
En ukrainsk tanks beskyter russiske stillinger i en krig der ukrainerne sårt trenger våpenhjelp for å holde ut mot den russiske offensiven.
Les også

CIA-sjef advarer: – Kan tape krigen mot Russland i løpet av året

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.