SAMFERDSELSMINISTEREN

Filleristet Hareide for manglende veisatsing

I dagens spørretime utfordret FrPs samferdselspolitiske talsperson Bård Hoksrud samferdselsminister Knut Arild Hareide på hvorfor pengebruken til vei nå flater ut.

Fra spørretimen der Frps Bård Hoksrud spurte ut samferdselsminister Knut Arild Hareide på Stortinget i dag.
Fra spørretimen der Frps Bård Hoksrud spurte ut samferdselsminister Knut Arild Hareide på Stortinget i dag. Foto: Vidar Ruud/NTB
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
25. nov. 2020 - 11:53

– Etter sju års oppgang setter regjeringen nå bremsen på i bevilgningene til vei i statsbudsjettet. Det er helt uforståelig i den krevende situasjonen vi står i, tusenvis av mennesker innen bygg og anlegg risikerer å bli arbeidsledige, sier Hoksrud og viste til at entreprenørselskapet Isachsen Anlegg nylig varslet at de blir nødt til nedbemanne med 100 stillinger.

Han viste til at store entreprenørselskaper som Stangeland Maskin og Risa har sett seg nødt til å sende ut permitteringsvarsel til rundt 140 ansatte.

Hareide kontret ved å vise til at man har valgt å øke satsingen på jernbane og bymiljøpakker i budsjettet.

– Dette holder bare ikke. Det er beregnet at en milliard brukt til veiformål vil kunne sysselsette nær 1.000 personer. Derfor mener FrP det er riktig at vi bevilger en asfalt-milliard, om samtidig setter i gang større og mindre prosjekter i hele landet. Jeg synes ikke samferdselsministeren tar helt inn over seg alvoret vi står i, sier FrPs stortingsrepresentant og medlem av transportkomiteen Morten Stordalen.

– Statsråden står i Stortinget og innrømmer faktisk at han gjerne skulle hatt en ekstra asfaltmilliard, men ikke har fått gjennomslag for dette. Jeg håper Erna lytter til sin egen samferdselsminister og gir FrP gjennomslag for dette i budsjettforhandlingen, sier Hoksrud etter runden i spørretimen.

Konsernsjef i Yara og NHO-president Svein Tore Holsether advarer: – Som nasjon må vi ikke sette oss i den situasjon at vi må velge mellom utslippskutt og arbeidsplasser.
Les også

Yara-sjefen advarer: – Ligger an til å tape

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.