NYHETER

Fikser fyr og flamme

Et kurs i brann-, gass- og nødavstengningssystemer 18. og 19. mars går i dybden på temaene.

Gunnar Gundersen fra ConocoPhillips er en av ressurspersonene som setter søkelys på brann- og gassdeteksjon og tilhørende sikkerhetssystemer.
Gunnar Gundersen fra ConocoPhillips er en av ressurspersonene som setter søkelys på brann- og gassdeteksjon og tilhørende sikkerhetssystemer. Bilde: ConocoPhillips
25. feb. 2013 - 15:07

Det er delt inn i fire hoveddeler, HMS (helse, miljø og sikkerhet), brann, gass og sikkerhetssystem. Kurset drar i gang med Norsok-standarder for feltinstrumentering (I001) og midlertidig utstyr (Z015).

 

En del av samlingen er viet ulike deteksjonsprinsipper for brann og gass. Sensorer for røyk, varme og flamme vil bli presentert, med vurdering av sterke og svake sider.

 

Deteksjon av både hydrokarboner og giftige gasser står på dagsorden. Både linje/punkt og akustiske sensorer skal under lupen. I likhet med branndetektorer, blir fordeler og ulemper med måleprinsippene belyst.

 

Det blir også en grundig gjennomgang av sikkerhetssystemer, spesielt nødavstengningssystemene. Den teoretiske delen blir pepret med bruksområder og praktiske eksempler.

 

Foredragsholderne kommer blant annet fra Autronica, ConocoPhillips, Dräger Safety, Ramboll Oil&Gas og Statoil.

 

Kurssted er Gardermoen. Du finner mer informasjon på ifea.no

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.