NYHETER

Fikser frekvensen

Eaton snurrer i gang frekvensomformerne Powerxl.

Frekvensomformere som har flust med funksjoner og kommunikasjonsmuligheter.
Frekvensomformere som har flust med funksjoner og kommunikasjonsmuligheter. Bilde: Eaton Corporation
6. jan. 2013 - 17:42

Nykommerne leveres i størrelser opptil 250 kW. Frekvensomformere kan tilkobles selskapets Smartwire-DT, en kommunikasjonsløsning som håndterer både strøm og signaler.

 

Ved lanseringen står to modeller på menyen. DC1 er basisvarianten, mens DA1 er et par hakk mer avansert. DC1 dekker effekter fra 0,37 til 11 kW. Den kontrollerer motoren med forholdet mellom spenning og frekvens (U/f), og skal ha økt dreiemoment. De skal klare 150 prosent av nominell ytelse i 60 sekunder og 175 prosent i to sekunder.

 

DA1 tilbys fra 0,75 til 250 kW, og er egnet til mer krevende applikasjoner. Den kan kjøres sensorløs vektorkontroll og lukket sløyfe. I sensorløs vektormodus kan den også bevege seg fra de øvrige med et 200 prosent dreiemoment uten bruk av enkoder.

 

Serien er utstyrt med PLS-funksjonalitet, skilter med PID-regulator, og byr på løsninger for applikasjoner som kraner, heiser, maskiner med opprullingfunksjoner og kompressorer.

 

Frekvensomformerne stiller med Modbus RTU og Canopen  som standard. Profibus, Profinet, Devicenet, Ethernet/ip (industrial protocol), Ethercat, Modbus TCP og Bacnet via feltbusmoduler. De kan kontrolleres via Profidrive-profilen i Profibus/Profinet.

 

Programmering gjøres via knapper eller via en pc. Brukeren kan kopiere parameterinnstillingene fra en enhet til en annen med en blåtann-pc med RJ45 grensesnitt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.