NETTARKIV

Fiks ferdig med mobilt bredbånd

19. sep. 2008 - 17:40

1995 introduserte analyseselskapet Gartner sin såkalte hypekurve som beskriver hvordan teknologier utvikler seg fra PowerPoint-stadiet til prototyper med økende forventninger, eller hype, i markedet. Etter å ha beveget seg over en hypetopp beveger teknologiene seg ned i skuffelsens dal før de nyttige løsningene begynner å dukke opp. Nå kan Garner melde at mobilt bredbånd er på vei inn i hypekurvens siste fase. Det erikke lenger bare snakk om produkter som ikke finnes eller som er befengt med alskens barnesykdommer.

- Nå kommer PC-er med innebygget mobilt bredbånd og kundene begynner for alvor å bli klar over teknologien. Det har gjort at vi har blitt mye mer positive til teknologien de siste ni månedene. Teknologien har utviklet seg veldig raskt og nå ser vi at dekningen i 3G-nettene er blitt veldig god og stabil samtidig som neste generasjon LTE begynner å røre på seg. Samtidig har PC-produsentene lært seg å lage gode innebygde antenner i PC-ene og folk opplever stor nytteverdi. Prismodellene er også i ferd med å bli bedre både for private og bedrifter. Det at SIM-kortene er bygget inn i PC-en er en viktig behaglighetsfaktor, sier telecomanalytiker i Gartner Katja Ruud.

Det er ikke uten grunn at Ruud snakker til pressen på et Lenovoarrangement. Det kinesiske PC-selskapet sender nå ut en masse nye modeller på markedet med 3G fra Telenor ferdig installert. Og det skal ikke koste brukerne noe ekstra for PC-ene. Det er Telenor som subsidierer 3G-kortet fra Ericsson som bygges inn i dem. Men selvfølgelig blir det ikke gratis å bruke dem.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

PC-ene vil selges med ferdig Telenors avtaler for mobilt bredbånd. Det et skal bli like enkelt som WLAN og da må brukerne slippe å gjøre noe annet enn starte opp PC-en mener de. Siden Lenovo overtok IBM-s PC-divisjon for tre år siden har selskapet vokst fra 12 til 18 prosent på bærbare forretnings-PC-er her i landet. Nå tror de at de nye modellene vil gjøre ta enda større jafs og for riktig å angripe bedriftsmarkedet lanserer selskapet også servere. Hva IBM sier om det skal være uvisst.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.