KRAFT

Fikk storkontrakt til havvindpark

STORKONTRAKT: Sheringham Shoal havmøllepark skal ligge på et område på 35 km2 utenfor østkysten av England. Nexans Norge har fått kontrakt på kablene som skal knytte vindparken opp mot strømnettet.
STORKONTRAKT: Sheringham Shoal havmøllepark skal ligge på et område på 35 km2 utenfor østkysten av England. Nexans Norge har fått kontrakt på kablene som skal knytte vindparken opp mot strømnettet.Bilde: Jochem D Wijnands
Jannicke Nilsen
17. apr. 2008 - 13:36

Kabelprodusenten Nexans skal levere sjøkablene til en inshore havvindpark utenfor kysten av England.

Sheringham Shoal havmøllepark skal etter planen plasseres cirka 20 km fra kystbyen Sheringham i Norfolk.

Tre år

Blir planene godkjent, vil vindparken bestå av 88 vindturbiner à 3,6 MW.

Nexans Norge skal produsere sjøkabler og reservekabel med tilhørende utstyr. Kabelen inneholder optisk fiber produsert ved Nexans fabrikk på Rognan i Saltdal i Nordland.

Halden-leveranse

Fabrikken i Halden skal stå for leveransen.

Endelig investeringsbeslutning skal tas i andre halvdel av 2008, mens produksjonsstart er planlagt i tredje kvartal 2011.

Overføres

I et gjennomsnittsår vil ca 1,1 TWh kraft eksporteres fra to transformatorstasjoner gjennom to eksportsjøkabler til land, forbundet med eksportkabler på land.

Eksportkablene på land vil knytte havmølleparken til det regionale distribusjonsnettverket i Salle, og kraftlinjene videre forbinder Salle med det nasjonale overføringsnettet i Norwich.

Les mer om: