DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Fikk pris for sine evner til å formidle kunnskap om vinterdrift

Alex Klein-Paste er kjent for sitt engasjement og svært gode formidlingsevne, som har inspirert både studenter og driftsentreprenører. Det fikk han Vinterdriftsprisen 2023 for.

Alex Klein-Paste fotograf Kari Druglimo-Nygaard
Alex Klein-Paste fotograf Kari Druglimo-Nygaard Foto: Kari Druglimo-Nygaard, MEF
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
30. jan. 2023 - 09:30

NTNU-professoren har til tross sin relativt unge alder, gjennom en årrekke bidratt sterkt til å utvikle kunnskap og kompetanse innen vinterdrift i Norge. 

Utdelingen av årets Vinterdriftspris til Alex Klein-Paste foregikk under vinterdriftskonferansen, som i år ble arrangert som en del av Arctic Entrepreneur.

Formålet med vinterdriftsprisen er å gi anerkjennelse til personer eller firma som
har gjort en vesentlig innsats innenfor fagområdet vinterdrift i Norge.

Ved utdelingen ble det slått fast at Alex Klein-Paste har hatt stor betydning i å framskaffe grunnleggende kunnskaper innen vinterdrift, samt å etablere vinterdrift som fagområde innen akademia og i grunnleggende forskning.

- Han bidratt til å utvikle grunnleggende kunnskaper innenfor salting eller kjemikaliebruk og innen is, snø og friksjon. Dette gjør at man i dag kan forstå og forklare effekter av metoder som benyttes i vinterdriften og at man i større grad kan optimalisere bruken av disse. Kunnskapen er nyttig for vinterdrift av både veger og flyplasser, heter det i juryens begrunnelse.

Alex Klein-Paste har også vært opptatt av å koble forskning og undervisning, noe som gir relevant undervisning og som bidrar til rekruttering av studenter til fagområdet. Blant annet har han bygd opp og ledet et eget forskningssenter for vinterdrift ved NTNU, som har fått stor anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt.

Flere strekninger på E39 og E18 i Agder og Telemark kan være krevende å holde åpne om vinteren.
Les også

Kontrakt til 731 mill. skal gi færre problemer

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.