PRODUKSJON

Fikk laboratorieutstyr i gave

Camilla Aadland
4. apr. 2005 - 15:20

Til sammen har institutt for elektrofag fått ti moderne kontrollenheter fra ABB.

– V seri på denne gaven som det første resultatet av et mer langsiktig prosjekt som går ut på å øke samarbeidet mellom ABB i Fyllingsdalen, Høgskolen i Bergen og Universitetet i Bergen, sier Helge Bjørsvik til høyskolens nettsider. Han er leder for ABB, Divisjon automasjon, olje og gass

Vinn-vinn

Bjørsvik legger vekt på at det for et stort konsern som ABB ligger et betydelig element av samfunnsansvar og lokalt engasjement bak en slik gave.

– Men vi ser også at det vil komme oss til gode at ingeniørene som utdannes ved Høgskolen i Bergen nå er sikret opplæring på moderne utstyr. Når ingeniørene har fått en utdanning som gjør dem enda bedre i stand til å møte hverdagen i industrien, vil de ha mindre behov for opplæring når de tilsettes hos oss. Dette skaper en vinn-vinn-situasjon for begge parter, sier han.

Fikk det de ville ha

Høgskolen har selv spesifisert hvilket utstyr de har hatt behov for. – Jeg vil berømme ABB for at de har skaffet til veie og betalt for nettopp det utstyret vi ønsket oss. Dette er nytt og moderne utstyr som vil bli brukt aktivt i undervisningen, sier instituttleder Lars Edgar Berg.

Laboratoriet blir årlig brukt av 100-200 studenter i fag som omhandler reguleringsteknikk, signaler og målemetoder. Av de ti kontrollerne hygskolen har mottatt, vil syv bli tatt i bruk i undervisningen, mens tre vil bli brukt til hovedprosjekter, forskning og utvikling. På sikt kan det bli aktuelt å låne ut en av kontrollerne til Universitetet i Bergen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.