ARBEIDSLIV

Fikk jobb før studiene

TIDLIG UTE: Daglig leder Morten Leikvoll i Necon har gitt 19-åringen Jak Rinde Hestnes jobb før han i det hele tatt begynte på ingeniørutdanningen.
TIDLIG UTE: Daglig leder Morten Leikvoll i Necon har gitt 19-åringen Jak Rinde Hestnes jobb før han i det hele tatt begynte på ingeniørutdanningen. Bilde: Necon
Camilla Aadland
5. aug. 2005 - 14:45

19-åringen sikret seg jobb hos det bergenske konsulentselskapet Necon alt før han begynte å studere. Den viktigste årsaken er at han i vår gikk ut av videregående med 25 seksere av 25 mulige.

– Jeg har alltid hatt som prinsipp at når jeg gjør noe, skal jeg gjøre det godt, sier Jak til Bergens Tidende.

Fem år

Han undertegnet arbeidskontrakten med Necon tidlig i august. I første omgang skal han arbeide for Necon i ett år mens han studerer til sivilingeniør på NTNU i Trondheim.

– Jeg skal være en ambassadør for Necon. Jeg kan fortelle de andre studentene om selskapet, jeg kan fortelle selskapet om hva studentene ønsker å jobbe med og hva det forskes på. Utviklingen kommer med nye tanker og ideer, og er det noen som har det, er det studentene, sier han.

Etter planen skal han jobbe for Necon alle de fem årene sivilingeniørutdanningen tar, med mindre partene bestemmer seg for å avslutte samarbeidet etter et år.

Koster opptil 300.000

– Han styrer selv hvor mye han vil bidra. Vi tilbyr ham å være med på en del messer og konferanser, vi vil gi ham råd om hvilke fag han bør velge og han vil få betalt for å skrive rapporter til oss. Vi vil bruke opptil 300.000 kroner på dette. Og fullfører han utdanningen, er han garantert jobb hos oss, sier Morten Leikvoll, daglig leder i Necon til BT.

Men Jak har ikke forpliktet seg til å jobbe for selskapet når utdanningen er ferdig. Selskapet kan heller ikke pålegge Jak å ta bestemte fag. Han har allerede valgt en linje som heter industriell økonomi og teknologiledelse, og faget produksjon og produktutvikling.

Necon er et konsulentselskap som ble etablert i fjor. Det holder til på Kokstad utenfor Bergen og har 60 ansatte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.