Fikk ITS-pris som foregangsbedrift for klimavennlige løsninger i transportsektoren

Styret i ITS Norway tildelte i dag ITS Prisen for 2022 til ASKO, for sin satsning på bærekraft og teknologisk utvikling av utslippsfrie alternativer i logistikk og transportsektoren.

Administrerende direktør i ASKO,Tore Bekken, ved mottagelsen av prisen, sammen med direktør for  bærekraft, Knut Aasland.
Administrerende direktør i ASKO,Tore Bekken, ved mottagelsen av prisen, sammen med direktør for bærekraft, Knut Aasland. Foto: Terje Edvardsen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
22. mars 2023 - 15:28

ASKO konsernet er eid av Norgesgruppen og er Norges største grossist med rundt 700
distribusjonsbiler på veiene. Selskapet er en viktig pådriver for implementering av
klimavennlige løsninger i transportsektoren. Selskapet har heller ikke vært redd for å ta i bruk nye teknologiske og digitale løsninger, og blir målt både på bærekraft og lønnsomhet av hovedstyret, sa styreleder i ITS Norway, Hanne Nettum Breivik, ved overrekkelsen av prisen.

– Løsningene som er tatt i bruk, binder sammen lange logistikkjeder gjennom bruk av utslippsfrie, automatiserte operasjoner, er gode eksempler på bruk av intelligente transport systemer (ITS). I tillegg bidrar løsningene til bedre kapasitetsutnyttelse av eksisterende infrastruktur, sa styrelederen.

– Vi setter stor pris på denne anerkjennelsen. I ASKO skal miljøhensyn gjennomsyre alle våre beslutninger, og vi skal forvalte ressursene slik at det ikke går på bekostning av fremtidige generasjoners muligheter. ITS Prisen gir økt oppmerksomhet rundt innovasjon og nullutslipp og ikke minst fremtidens logistikkløsninger, sa administrerende direktør i ASKO,Tore Bekken, ved mottagelsen av prisen.

Terminalen til Posten i Kristiansand møter utfordringer med snømengdene som har kommet siste døgnet.
Les også

Får ikke frem post og varer i snøkaoset: – Ikke mulig å kjøre med tanke på sikkerhet og fremkommelighet

Sjødroner mellom Horten og Moss

Vis mer

ASKO mottok Næringslivets Klimapris i 2020 for den samlede effekten av tiltakene ASKO har iverksatt, som er svært store i norsk sammenheng. I veitransportsammenheng er ASKOs bidrag til utvikling og bruk av batteri- og hydroelektriske alternativer til dieseldrevne lastebiler betydelig og blitt lagt merke til.

Nylig sjøsatte ASKO Maritime to nullutslipps, automatiske fartøy (sjødroner) mellom Horten og Moss. Den automatiske fergedriften er sammenkoblet med havneinfrastruktur på begge sider som muliggjør frakt av trailere og containere uten biler og sjåfører.

Sjødronene sparer lastebilene for den lange vegen rund Oslofjorden og reduserer de nasjonale utslippene med ca. 5000 tonn CO2 årlig.

ASKOs nye elektriske autonome sjødrone «Therese» og «Marit» til kai i Moss. <i>Foto:  Stian Lysberg Solum / NTB</i>
ASKOs nye elektriske autonome sjødrone «Therese» og «Marit» til kai i Moss. Foto:  Stian Lysberg Solum / NTB
Det var vært mye utfordringer knyttet opp mot vannhåndteringen fra tunneldrivingen.
Les også

Byggestans for dobbeltsporet: Full uenighet om hvem som skal betale

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.