NYHETER

Fikk første oppdrag på E6 Frya-Sjoa

Åge Haverstad Maskinentreprenør AS fra Sør-Fron har vunnet konkurransen om de forberedende anleggsarbeidene ved Teigkampentunnelen ved Kvam.

Den nordlige innkjøringen til Teigkampentunnelen (ved Kvam). Her skal Haverstad blant annet klargjøre tunnelpåhugget. (Klikk i midten av illustrasjonen for større versjon.) Illustrasjon: Reinertsen AS
Den nordlige innkjøringen til Teigkampentunnelen (ved Kvam). Her skal Haverstad blant annet klargjøre tunnelpåhugget. (Klikk i midten av illustrasjonen for større versjon.) Illustrasjon: Reinertsen AS
Redaksjonen Våre Veger
22. feb. 2013 - 17:38

Haverstad var i konkurranse med Hæhre Entreprenør AS og AF Gruppen. Haverstad hadde det laveste tilbudet med 31,9 millioner kroner og tilfredsstilte ellers alle kravene i konkurransegrunnlaget.

Forberedende anleggsarbeider

Haverstad skal forberede byggingen av Teigkampentunnelen på nye E6 mellom Vinstra og Sjoa. På sørsiden av Teigkampen skal de bygge anleggsveg fram til tunnelen. På sørsiden og nordsiden skal de klargjøre tunnelåpningene. De skal også bygge 400 meter ny lokalveg og etablere en riggplass.

Anleggsarbeidene skal pågå i perioden mars-oktober 2013.

Kontraktsignering og oppstart vil bli umiddelbart etter 5. mars, som er siste klagefrist iht. offentlige anskaffelser.

Den første av tre vegentrepriser

- Det er hyggelig å kunne gi det aller første byggeoppdraget på E6 Frya-Sjoa til et lokalt firma, sier prosjektleder Øyvind Moshagen i Statens vegvesen.

De forberedende arbeidene ved Teigkampen er den første av tre vegentrepriser i utbyggingen av E6 Frya-Sjoa.

Den andre entreprisen, E6 Frya-Vinstra, har tilbudsfrist 4. mars og byggestart i mai/juni. Konkurransen om den tredje entreprisen, byggingen av E6 Vinstra-Sjoa, blir lyst ut til sommeren. Her blir det byggestart høsten 2013.

Senere vil det bli utlyst flere mindre entrepriser innen ulike fag eller områder. Det pågår også store entrepriser i regi av Gudbrandsdal Energi (GE) for blant annet omlegging av strøm.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.