ARBEIDSLIV

Fikk fast fisk

15. feb. 2001 - 18:11

Mens flere forskningsinstitusjoner og universiteter sliter med å få tak i kvalifisert personell, opplever Sintefs avdeling for elektronikk og kybernetikk nesten det motsatte. I slutten av oktober annonserte de etter forskere på nettet, ved Næringslivsdagene i Trondheim og i Teknisk Ukeblad.

Forskningssjef Ernst Kristiansen fikk hele 32 kvalifiserte søkere for vurdering. Av disse ble 12 ansatt. – Av de 12 har syv direkte referanse til annonsen i Teknisk Ukeblad. De som søkte med referanse til Teknisk Ukeblad, var meget vel kvalifiserte.

Tidligere bruke forskningsinstitusjonen å annonsere i de store avisene, men der druknet annonsene. Kristiansen er så fornøyd at han heretter ikke kommer til annonsere i andre tidsskrifter eller aviser. – Vi kommer kun til å bruke nettet og Teknisk Ukeblad heretter. Vi anbefaler andre å følge vårt eksempel dersom de skal ansette høyt kvalifiserte tekniske medarbeidere. Det er tydelig at her treffer vi målgruppen.

Sintef-avdelingen holder til i Oslo. De gjennomfører en rekke interessante prosjekter og oppdrag for kunder. Blant annet kommer de til å få et oppdrag fra den amerikanske romfartsorganisasjonen Nasa, for å utvikle gassmålinger i rommet. Andre prosjekter er en ugressmåler som kan monteres på en traktor og som automatisk doserer riktig sprøytemengde av ugressmiddel.

– Noe av det mest interessante vi holder på med nå, er en fisketeller som kan brukes i fangstkontroll. Prosjektet kan gjøre det overflødig å ha inspektører på hver enkelt fiskefartøy i norsk økonomisk sone. Dette gjennomfører vi i samarbeid med Sintef Fiskeri i Trondheim, forteller en entusiastisk Kristiansen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.