IT

Fiendene samler seg

PRESSER: De tre riksradioaktørene går sammen om å presse frem en raskere overgang fra FM til digitale radiosendinger.
PRESSER: De tre riksradioaktørene går sammen om å presse frem en raskere overgang fra FM til digitale radiosendinger. Bilde: colourbox.com
Espen Zachariassen
2. sep. 2009 - 13:45

De tre største radioaktørene i Norge går nå sammen for å danne et felles digitalradioselskap med navnet Digitalradio Norge AS.

– Formålet er å sikre selskapene forutsigbare rammevilkår og jobbe videre for en snarlig overgang fra analog til digital radio, heter i en pressemelding.

Kopierer TV

Overgangen fra analogt til digitalt bakkenett for TV har gått som planlagt etter en ferdig snekret politisk slagplan.

Nå ønsker radioaktørene seg en tilsvarende plan for digitalradio.

– At SBS, NRK og MTG nå går sammen i Digitalradio Norge AS er viktig for å kunne gi aktørene den tryggheten de trenger for å fortsette satsningen på digitalradio i fremtiden. Tilsvarende modell har vist seg å være svært vellykket ved overgangen til digital-tv. Dette er viktig lærdom vi tar med oss når vi nå skal sørge for en like vellykket overgang til digitalradio, sier administrerende direktør Kalle Lisberg i P4 (MTG).

Kostbar dobbelsending

– Dette er et stort og viktig steg for alle som jobber for og med radio. Gjennom dette selskapet kan aktørene samarbeide om infrastruktur, men samtidig fortsette en sunn konkurranse på innhold. For NRK er det sentralt å få til en digitalovergang så raskt som mulig, slik at vi kan unngå en langvarig og kostbar periode med dobbeltdistribusjon, sier Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas.

Lokalradioene

Selskapet har som målsetting å bli frekvensoperatør for digitalradio i Norge. Lokalradioene er også invitert til å bli med på eiersiden i Digitalradio Norge AS.

– Selskapsdannelsen er et tydelig signal fra aktørene i bransjen om at vi selv ønsker å stå sentralt i utviklingen av den digitale plattformen, sier administrerende direktør Tommy Gaustad i SBS Radio Norge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.