NETTARKIV

Fibo med ny døråpner

KONTROLL: Her blir jaguar/aston martin-produkter kontrollert av vision-kontroll levert av Tordivel.
KONTROLL: Her blir jaguar/aston martin-produkter kontrollert av vision-kontroll levert av Tordivel. Bilde: FIBO
Camilla Aadland
27. sep. 2006 - 11:22

Sertifikatet som beviser at Fibo er sertifisert etter ISO-TS 16949 kom til bedriften i forrige uke. – Dette er en nødvendig døråpner for å kunne være i markedet fremover, sier markedssjef Fred Åge Johansen til Teknisk Ukeblad.

Bildelprodusenten investerer samtidig 30 millioner over tre år, blant annet i nye maskiner som skal gjøre produksjonen mer effektiv. En ny Bühler 420 tonns støpemaskin ble satt i drift forrige måned. Denne skal gi mer effektiv drift og mindre vedlikeholdskostnader. I tillegg har Fibo skaffet seg ny robot og ny målemaskin.

– Dette er viktig for å bli konkurransedyktig i forhold til pris. Mennesker klarer ikke å jobbe så nøyaktig over tid som maskiner. Her i Norge er folk så godt skolerte at det går an å lære de ansatte opp til flere oppgaver. Våre operatører gjør mye på kvalitetsovervåkning og prosessarbeid, som ville krevd ingeniører i andre land, forteller Johansen.

Fjoråret endte opp med et negativt resultat, men budsjettet for 2006 viser positive tall. – Jeg tror resultatet for i år blir bra, håper markedssjefen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.