NYHETER_BYGG

Fiberarmert betong

Armeringssystemer med glass og karbonfiber har egenskaper som gjør dem velegnet i en rekke anvendelser der konvensjonell stålarmering ikke er bra nok.

Under ombyggingen av Postgirobygget ble fiberarmering benyttet til forsterkning av betongkonstruksjonen. Men i dag er prisen et av argumentene som taler mot denne typen armering.

Både landbaserte og marine betongkonstruksjoner har store problemer med korrosjon. Det anslås at 25 prosent av Europas betongbruer har korrosjonsskader og 240.000 av USAs brusystemer står overfor en totalrenovering av samme årsak.

Hydros datterselskap Composite Reinforcement Systems AS (CRS) deltok i det europeiske forskningsprosjektet Eurocrete med mål å finne fiberarmerte polymere armeringstyper som kan gjøre det mulig å bygge slankere og lettere betongkonstruksjoner, samt løse problemene med korrosjon av armeringsjern i betong.

60 millioner norske kroner er gått med hittil i forskning og utvikling.

CRS har nylig inngått samarbeids- og eierskapsavtale med Vello Nordic AS med tanke på videre utvikling av CRS frem mot kommersiell produksjon av armeringssystmer i fiberarmert polymer (FRP).

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.