NATURVITENSKAP

Fiasko = Bush på Google

George W. Bush - en fiasko?
George W. Bush - en fiasko?

USAs president George W. Bush er en fiasko, om man skal stole på søketeknologien.

Søket viser til siden http://www.whitehouse.gov/president/gwbbio.html - som er en kortfattet omtale og presentasjon av den sittende presidenten.

Verdens største søkemotor har tydeligvis valgt side i amerikansk politikk - eller så er det Det hvite hus som har optimalisert biografien til landets 43. president til å slå til på søkeordet "fiasko" .

Løgn-avsløring

Søkeresultatet kan mistenkes å ha sammenheng med at Visepresident Dick Cheneys stabssjef Lewis Libby tiltales for løgn og en rekke ulovlige forhold.

Presidentens egen rådgiver, norskættede Karl Rove, er fortsatt under etterforskning for tilsvarende forhold.

Rådgiverne skal ha satt i gang en svertekampanje overfor mennesker som var mot krigen i USA. De skal blant annet ha lekket informasjon og navngitt en CIA-medarbeider - noe som er svært alvorlig i USA.

Mannen hennes var diplomat og kunne bevise at Bush-administrasjonen brukte falske bevis for å rettferdiggjøre Irak-krigen i 2003. Hele affæren rammer Det hvite hus og kan være fiasko-forklaringen.

Google-beklagelse

Men Google tilbakeviser dette og forklarer resultatene med måten søketeknologien deres virker . Ett av rangeringskriteriene er hvor mange som linker til en side og deres popularitet.

Dersom veldig mange andre nettsteder skriver om Bush og fiasko og linker til Det hvite hus, kan det medføre at Bush-biografien anses som mest relevant for søket "failure". Slikt kan blant annet være resultat av Googlebombing .

Google har fått mange klager på konblingen mellom fiasko og Bush, men ønsker ikke å overstyre dette manuelt.

Michael Moore

Etter å ha lest Bush' biografi, kan man gå løs på neste Google-treff.

Som andre treff, finner vi - ikke fullt så overraskende - en link til den kjente filmmannen Michael Moore , som benytter enhver anledning til å slå ned på og harselere med George W. Bush. Moore har antakelig meget bevisst sørget for å få "failure" inn som et vesentlig og Google-vennlig søkebegrep.

Det ville ikke være unaturlig å tenke seg at Michael Moores menn aknskje har en finger med i spillet og sørget for at både Det hvite hus og michaelmoore.com havner høyt hos Google.

Failure Magazine

For de interesserte - tredje treffe er Failure Magazine med følgende forklarende tekst:

"Failure magazine is an online publication covering arts & entertainment, business, history, science & technology, sports and other aspects of the real world ..."

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.