NATURVITENSKAP

Fet og god

1. nov. 2004 - 10:42

Ivrige talsmenn hevder at fettet er det optimale valg ved vanskelig smøreforhold i næringsmiddel-, metall- og papirproduksjon og marine/offshoreindustrien.

Når vi sjekker det, viser det seg at produktet er så vel smart som rart: Det har høy mekanisk stabilitet, høyt dråpepunkt og følgelig god evne til å tåle høye trykk.

Dette gir høy motstand mot utvasking, korrosjon og rust, og vil redusere slitasje. Alt dette får såpekokerne til uten additiver.

De bruker bare en høykvalitets baseolje og slenger oppi litt kalsiumsulfonat som tykner. Fettet er godkjent etter forskriftene i næringsmiddelstandarden NSF H1.

Sulfationer i bindemiddelet gir en polar aksjon som gjør underlaget korrosjonsbestandig: Fettet binder seg nemlig til metalloverflaten, isolerer den og motstår fortrengning.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.